L’IVAM PRESENTA UN CONCERT DEL CANTAOR FLAMENC ÁLVARO ROMERO EN EL TEATRE EL MUSICAL

La proposta artística uneix el cant flamenc tradicional amb la música electrònica i audiovisuals de l’Arxiu Miguel Benlloch

L’activitat s’organitza amb motiu de l’exposició ‘Ensayos sobre lo cutre. Lecturas del Archivo Miguel Benlloch’, que revisa la trajectòria d’aquest activista i ‘performancer’

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM)presenta un concert del cantaor flamenc Álvaro Romero divendres que ve 11 de febrer a les 20 hores en l’espai escènic del Teatre El Musical (TEM). La proposta de l’artista gadità mescla el flamenc, la música electrònica i audiovisuals de l’Arxiu Miguel Benlloch per a llançar un missatge per la diversitat dissident i la llibertat sexual.

L’activitat s’organitza amb motiu de l’exposició‘Ensayos sobre lo cutre. Lecturas del Archivo Miguel Benlloch’ que acull l’IVAM fins a l’1 de maig. La mostra planteja una recuperació del llegat d’aquest creador andalús, un artista, activista i poeta contracultural que va desenvolupar al llarg de 40 anys un pensament reivindicatiu de la diferenciació i una ferma oposició al que és normatiu.

Nascut a El Puerto de Santa María i establit a Sevilla, Álvaro Ramírez Romero va decidir esborrar el seu primer cognom per a homenatjar l’herència femenina de sa mare. Així, rebatejat com Álvaro Romero, va traslladar aquesta recerca identitària a la seua pròpia veu, iniciant un camí de ruptura amb la concepció tradicional del cant flamenc reconvertit en eina d’activisme d’identitat de gènere.

Aquesta proposta musical es trasllada des de l’IVAM al TEM en una col·laboració l’objectiu de la qual és ocupar altres espais de la ciutat i acostar-se a públics diversos. El concert és gratuït i amb aforament limitat. La descàrrega d’invitacions està disponible a través de la web de l’IVAM (www.ivam.es) i del TEM (teatreelmusical.es).

error: Content is protected !!