L’ORQUESTRA DE LA COMUNITAT I EL COR DE LA GENERALITAT OMPLIN L’AUDITORI DE CASTELLÓ AMB LA ‘SIMFONIA NÚM. 2’ DE MAHLER

James Caffigan dirigeix l’OCV, que comptarà amb la soprano Sydeny Mancalosa i Jaime Barton com a contralt

El diumenge l’Auditori rebrà la proposta familiar de música i teatre ‘String Jukebox’ d’Aupa Strings

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dissabte 11 de febrer a les 19.30 hores a l’Auditori de Castelló el concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i el Cor de la Generalitat amb la ‘Simfonia núm. 2’ de Mahler.

“Viurem un dels grans moments musicals d’aquest trimestre amb prop de 200 músics i cantants a l’escenari de l’Auditori de Castelló amb la interpretació d’una de les grans obres de Mahler, la ‘Simfonia núm. 2’”, ha destacat el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que ha agraït al públic la seua resposta perquè “el ritme de venda d’entrades ens assegura pràcticament un ple absolut, i això ens complau enormement”.

L’Auditori de Castelló es prepara per a rebre el segon dels concerts de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana d’aquest trimestre inclòs en l’abonament d’hivern. Ho farà acompanyat pel Cor de la Generalitat amb la ‘Simfonia núm. 2’, ‘Resurrecció’, de Mahler. Aquesta és una partitura de dimensions colossals, tant en duració com en disposició d’efectius orquestrals i vocals. Requereix, per exemple, deu trompes i un mínim de huit trompetes en els metalls, set percussionistes, tota la corda que siga possible i un cor mixt enorme junt amb dos solistes: soprano i contralt. El director James Gaffigan n’és un expert. Ha dirigit quasi totes les simfonies de Mahler i la seua versió de la segona a la basílica de Saint-Denis el 2014 amb l’Orquestra Nacional de França “ha quedat en la memòria”, segons va publicar ‘Le Monde’, després del titular “Gaffigan ressuscita Mahler en Saint-Denis”.

Música per a la reflexió, sobre la vida, la mort i l’esperança de la resurrecció, expressada en intensos contrastos i passatges d’una tendresa paorosa, amb les veus de Sydney Mancasola i Jamie Barton.

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana tancarà la seua presència a Castelló aquest trimestre el pròxim 25 de març, sota la direcció d’Antonello Manacorda i un programa format per peces de Debussy i Berlioz.

Les entrades per a aquest concert tenen un preu d’entre 10 i 20 euros i es poden adquirir en la taquilla electrònica de l’IVC (https://taquilla.ivc.gva.es/janto/). Recordem que es pot obtindre un descompte del 50 % gràcies a ‘Entrada i +’. Quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC s’aconsegueix un tiquet que permet comprar, en les taquilles del Teatre Principal o de l’Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte de fins al 50 %.

Espectacle familiar a l’Auditori amb ‘String Jukebox’

La programació de l’Auditori de Castelló continua al llarg del cap de setmana amb la proposta familiar d’Aupa Strings, amb l’espectacle ‘String Jukebox’. El diumenge 12 de febrer a les 18.00 hores tindrà lloc aquest espectacle de teatre i música clàssica amb violí, viola i violoncel, però que també és ‘rock’, ‘funk’, ‘jazz’, ‘reggae’, humor, espontaneïtat, improvisació, percussió amb el cos i poesies rapejades sobre una base de barroc–hip-hop. Amb la música original composta per Aupa Strings i relectures creatives dels estils més representatius de la història de la música, és un concert teatralitzat en el qual el joc permet crear música que traspassa les èpoques, els estils i les etiquetes.

error: Content is protected !!