ESPAI LAGRANJA ACOSTA L’AVANTGUARDA FLAMENCA DE CHLOÉ BRÛLÉ I JOSÉ MANUEL ÁLVAREZ

El cap de setmana tindran lloc, a Burjassot, dues trobades amb dos noms destacats de l’avantguarda flamenca actual

Una de les línies programàtiques d’Espai LaGranja treballa en la construcció d’un espai de reflexió sobre el flamenc contemporani

Espai LaGranja, espai de recursos i mediació per a la dansa i les arts del moviment adscrit a l’Institut Valencià de Cultura, organitza aquest cap de setmana dues trobades al voltant del nou flamenc, amb dos noms destacats de l’avantguarda flamenca actual, Chloé Brûlé i José Manuel Álvarez.

Aquest divendres 10 de febrer, a les 11.00 hores, la ‘bailaora’ Chloé Brûlé compartirà amb els professionals i aficionats la seua investigació i experiència artística; i el diumenge 12 de febrer, a les 16.00 hores, ho farà José Manuel Álvarez.

Una de les línies programàtiques d’Espai LaGranja treballa en la construcció d’un espai de reflexió sobre el flamenc contemporani, la corporalitat, les arts escèniques i la ‘performance’. Conjugant elements de l’art, la filosofia i les ciències socials, es generen ponts que permeten que el cos, l’experiència i el coneixement s’integren en una trama productiva, creadora i transformadora.

“Aquestes són unes sessions de treball que tenen com a objectiu explorar línies entre música, dansa i ‘performativitat’ en el flamenc. Un món que, en els últims anys, ha generat un interés que va més enllà de les pròpies esferes, un moviment que va agafat de la mà de les tendències culturals del moment”, assenyala Guillermo Arazo, director d’Espai LaGranja.

Chloé Brûlé és una ballarina i coreògrafa canadenca reconeguda per la seua contribució al flamenc contemporani. Amb formació en dansa contemporània, Brûlé va decidir aprofundir en l’estudi i la pràctica del flamenc. Al llarg de més de 15 anys, peça a peça, ha anat conquistant un lloc de primer nivell fent dialogar el flamenc amb la dansa contemporània.

D’altra banda, el ‘bailaor’ de flamenc José Manuel Álvarez, més conegut per ser assessor coreogràfic de la cantant Rosalía, compartirà la pràctica el diumenge 12 de febrer, a partir de les 16.00 hores. Es treballarà sobre els codis del flamenc en la versió més social del ball. En una festa flamenca, els palos més habituals són les buleries i els tangos, i tots dos tenen una estructura establida de comunicació amb els músics o altres participants que cal conéixer per a manejar amb intuïció.

El ‘bailaor’, nascut a Sevilla, però criat a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), ha ballat flamenc des dels 8 anys i ha actuat al costat de grans noms com Marco Flores o Ana Morales, a més de treballar amb la companyia de teatre catalana La Fura dels Baus, o, regularment, al Palau de la Música Catalana, amb la formació musical Los Aurora, entre d’altres.

error: Content is protected !!