TEATRE PER A GRANS I XICOTETS EN EL ARNICHES

Titzina Teatre és una de les companyies referents del teatre de creació a escala estatal

‘Alma’ de LaBú Teatre és una obra per a xiquets i xiquetes a partir de 2 anys amb aforament reduït

Cultura de la Generalitat ofereix aquest cap de setmana en el Teatre Arniches dues propostes de teatre per a adults i xiquets, que en paraules de la delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo: “Són dues peces dirigides a públics totalment diferents que, no obstant això, naixen de llocs molt pròxims. Es tracta, una vegada més, d’oferir espectacles plens d’emoció, amb una qualitat indiscutible, i amb la capacitat d’atrapar l’espectador de principi a fi”.

El divendres 10 de febrer, a les 20.30 hores, la prestigiosa companyia Titzina presenta: ‘Búho’ de Diego Lorca i Paco Merino, que, a més, firmen la direcció i componen el repartiment. Lorca i Merino es van conéixer en l’Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq de París. Després d’estudiar i treballar en diverses companyies internacionals, l’agost de 2001 funden Titzina, amb seu a Cerdanyola del Vallès (Barcelona).

Titzina s’ha consolidat com una companyia de teatre de creació amb un marcat estil propi, que alguns defineixen com “Segell Titzina”. Un treball de periodisme antropològic d’entrevistes i convivències. Investigant, endinsant-se en la vida d’altres persones i abordant realitats moltes vegades desconegudes per a transportar a l’escenari el més destacable de l’ésser humà, des d’un punt de vista còmic, irònic i, al mateix temps, tràgic. En el cas de ‘Búho’, la companyia ens endinsa en la història de Pablo, un antropòleg forense especialitzat en jaciments paleolítics, que pateix un ictus que li provoca una amnèsia severa.

El teatre de Titzina té com a objectiu generar preguntes en l’espectador, fer-lo reflexionar sobre els assumptes més habituals i, al mateix temps, més profunds de l’ésser humà.

La programació del cap de setmana es completa amb la funció per a públic familiar el diumenge 12 de febrer a les 12 hores, en el marc de Som Menuts. En aquest cas, amb una proposta dirigida als xiquets i les xiquetes a partir de 2 anys, que podran disfrutar del treball de la companyia LaBú Teatre i el seu espectacle ‘Alma’ d’Anna Ros, que, a més, protagonitza la peça.

‘Alma’ és un viatge poètic i sensorial a través de les quatre estacions de l’any, cada una amb una essència pròpia, que prendrà forma a través dels objectes i materials amb què s’anirà trobant la protagonista. ‘Alma’ és un espectacle per a la primera infància de xicotet format basat en el teatre d’objectes i el moviment, i sense paraules.

Els més menuts gaudiran d’una proposta amb materials naturals, divertida i poètica, que parla del pas del temps amb un format reduït que farà de l’experiència un esdeveniment molt especial i pròxim per als espectadors.

Aquest espectacle va ser candidat als Premis Max 2021 en tres categories: millor espectacle familiar, disseny de vestuari i composició musical.

error: Content is protected !!