LUISA PASTOR MOSTRA AL IVAM CADA ALCOI «TOTA LA SOLIDESA S’ESVAIEX EN L’AIRE»

Fins el 29 de gener de 2023. IVAM CADA ALCOI 3ª planta Sala Media Art.

Aquesta investigació plàstica i conceptual tracta de subvertir la lògica econòmica del discurs capitalista a través d’un procés descontructiu partint de la intervenció en una sèrie de documents antics i registres de comptabilitat. Aquesta instal·lació artística pretén questionar les lleis econòmiques que regeixen el Pla General de Comptabilitat (PGC) en els antics llibres comptables d’Alcoi per tal d’elaborar un discurs alternatiu, marcadament poètic i polític al marge del discurs hegemònic. Es tracta, per tant, de desarticular la lògica econòmica que dicta el discurs capitalista imprés en els fulls de comptabilitat del PGC per a construir un arxiu alternatiu fet amb els registres econòmics de la ciutat d’Alcoi i des d’on reescriure un nou relat de la memòria d’un poble.

Aquesta exposició se centra en el concepte de flotació, entés com allò que deixa de tenir pes i deixa de ser afectat per la gravetat. Les obres transmeten una sensació d’ingravidesa gràcies a una subtil suspensió quasi imperceptible a la mirada. Així, l’espectador s’aboca a l’abisme que deixa l’esquerda del llenguatge a partir del recorregut personal que traça la seua pròpia mirada envers l’obra, la qual, d’una manera performativa, atorga sentit a una escritpura poètica i fragmentària.

Finalment i gràcies a l’ajuda que atorga aquest premi, s’han realitzat una sèrie de peces de paper de grans dimensions a partir de la superposició de diferents plans i fragments inconnexos que queden suspeses en estructures site-specific (’específiques per al lloc’) i en la mateixa Sala Mèdia Art. Totes les obres estan elaborades, únicament, amb documentació de registre de comptabilitat de la ciutat d’Alcoi.

Luisa Pastor

error: Content is protected !!