MARTIN TAYLOR & ULF WAKENIUS OBRIN EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE PENÍSCOLA

Comença el 20é Festival aquest dissabte 1 de juliol al Palau de Congressos de Peníscola, de l’1 al 22 de juliol

L’Institut Valencià de Cultura obri el 20é Festival Internacional de Jazz de Peníscola aquest dissabte 1 de juliol, a les 20.00 hores, amb el concert de Martin Taylor & Ulf Wakenius.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha celebrat “la trajectòria de 20 anys del festival que porta el millor ‘jazz’ a les nostres comarques, des de l’oferta més local fins a la internacional”. Ribes ha destacat que “l’equip de l’IVC Castelló ha organitzat la proposta d’enguany oferint quatre concerts de primer ordre que plasmaran les diverses sensibilitats del ‘jazz’ i posaran el nostre territori novament com un referent programàtic d’aquest estil”.  

El 20é Festival Internacional de Jazz de Peníscola se celebra de l’1 al 22 de juliol. L’obertura del festival tindrà lloc aquest dissabte, 1 de juliol, a les 20.00 hores, amb el concert de Martin Taylor & Ulf Wakenius. Martin és un músic minuciós el talent del qual permet que s’expresse en totes les varietats de la música popular contemporània, gràcies, sobretot, a la tècnica ‘fingerpicking’, amb la qual toca la guitarra. Aquesta tècnica consisteix a tocar les cordes de la guitarra amb els dits i no amb una pua. Wakenius és un exquisit freqüentador de dues maneres de tocar la guitarra, aparentment enfrontades: d’una banda, amb turbulències elèctriques, i, d’altra banda, accentua l’elegància amb què el catàleg de Wes Montgomery es continua escoltant hui.

El Festival de Jazz Internacional de Peníscola continua el pròxim dissabte 8 de juliol amb la segona de les propostes d’enguany, el concert dels lituans Dainius Pulauskas Group. Un sextet únic amb una mescla de melodia i múscul, lirisme i un vessant inesperat, que el col·loca fermament en l’avantguarda del ‘jazz’ fusió europeu progressiu.

Recordem que el festival oferirà també les actuacions de Mario Parmisano i la reconeguda pianista i cantant Eliane Elias, un tancament de luxe del festival, el 22 de juliol.

error: Content is protected !!