Nits d’Aielo i Art celebra la seua 24 edició a Aielo de Malferit

Nits d’Aielo i Art celebra la seua 24 edició a Aielo de Malferit del 17 al 19 de juny.

És una de les activitats més destacades d’Aielo de Malferit Capital Cultural 2022. L’Ajuntament d’Aielo de Malferit referma el seu compromís amb el festival amb la creació de la Beca Llorenç Barber. 

El dijous 9 es va celebrar a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (València) la roda de premsa amb la participació de Marga Landete ( Directora adjunta de Música i Cultura Popular) Juan Rafel Espí ( Alcalde d’Aielo de Malferit), Montserrat Palacios ( Directora del festival) i Laura Romero ( Artista sonora guardonada amb la I Beca de Creació Llorenç Barber) Les autoritats han recalcat la importància de què un festival com és Nits d’Aielo i Art, caracteritzat per la innovació, l’experimentació i el suport a artistes, torne al poble on es va originar. La primera edició tingué lloc l’any 1998, i va ser un festival pioner en l’art sonor i creació a territori valencià, inspirant i influenciant a noves generacions que van conèixer els artistes pioners en el seu moment.


A l’acte es va informar de les activitats i trets principals del festival Nits d’Aielo i Art, QUE començarà el divendres 17 juny amb actuacions de: Trio Ausiàs March, la pianista Marisa Blanes, Tziran Barber i la coral Llorenç Barber. A la nit es farà entrega de la II Edició dels premis Paulette i Maria ( Donya Polé i Senyó Maruja) a Alícia Rios, amb qui faran un taller de confecció de barrets.


El dissabte hi ha una completa oferta d’activitats des de les 12 del migdia fins a les 23:15 de la nit: Presentació del llibre Tipologías sonoras, de Carlos Galán, acompanyat pel grup Cosmos 21, Joan Castelló e Iván Valdés. A la vesprada tindrà lloc la Revista Caminada amb 5 parades diferents relacionades amb la temàtica del festival “Per als ocells” i les actuacions de Pipocarlitos, Irene Ferrando i Bartolomé Ferrando, Miquel Jordà, Miquel Àngel Marín i la Càtedra de Pensament a la Intempèrie. A la nit l’activitat seguirà amb Demeter’s Project, Martí Guillem i conclourà amb el XIV Premi Cura Castillejos a Eduardo Polonio, acompanyats per una proposta gastronòmica a càrrec de Nïam Nïam i Izaj Barber.

El diumenge al matí tindran lloc els espectacles de Cantataticó i Aleix Antillach. Duant els tres dies de festival es podrà visitar al jardí de l’Hospital la instal·lació sonora “Retorn al niu” de Laura Romero, realitzada a partir de les gravacions dels cants dels ocells dels voltants d’Aielo de Malferit.

error: Content is protected !!