OBERTA LA CONVOCATÒRIA PER A LA PARTICIPACIÓ DE L’AUDIOVISUAL VALENCIÀ EN EL MERCAT DEL FESTIVAL DE CINEMA DE BERLÍN

L’IVC torna a disposar d’un espai propi en la zona ‘Cinema from Spain’, dins de l’estand de l’ICEX en el European Film Market de la Berlinale

Del 30 de novembre al 31 de desembre, els professionals i les productores de l’audiovisual valencià poden presentar les seues sol·licituds                                

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, ha obert la convocatòria per a la participació dels professionals, les empreses i les produccions de l’audiovisual valencià en el European Film Market del Festival de Cinema de Berlín (Berlinale), que se celebra del 16 al 22 de febrer de 2023.

En aquesta edició de la Berlinale, l’IVC torna a disposar d’un espai propi en la zona ‘Cinema from Spain’, dins de l’estand de l’ICEX en el European Film Market, perquè les empreses audiovisuals valencianes puguen promocionar o vendre les seues produccions en el mercat internacional.

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, Francesc Felipe, ha assenyalat que “després de dues edicions telemàtiques per causa de la pandèmia, l’IVC torna a un dels mercats cinematogràfics més importants del món amb l’objectiu de donar suport als professionals i les produccions de l’audiovisual valencià”.

Francesc Felipe ha recordat que “la nostra participació amb un estand en el mercat de la Berlinale s’emmarca dins dels objectius del pla ‘Cultura per a la recuperació’, que preveu la col·laboració amb organismes oficials com l’ICEX perquè la indústria audiovisual valenciana puga estar present en els mercats i festivals cinematogràfics nacionals i internacionals d’interés per al mateix sector audiovisual”.

Com a suport d’aquesta iniciativa, l’IVC publica en anglés el catàleg ‘Films from VLC’, destinat als inversors i compradors internacionals, en el qual figuren les produccions valencianes estrenades al llarg de 2021 i 2022 o aquelles que estiguen en procés de desenvolupament, per tal de facilitar-ne la promoció en el mercat del festival. L’IVC també edita un vídeo promocional que recull els ‘teasers’ de les produccions valencianes que recull el catàleg.

Per tal de facilitar el treball de recopilació i maquetació del catàleg, així com l’edició del vídeo, l’Institut Valencià de Cultura convida les empreses productores inscrites en el registre d’empreses audiovisuals de la Comunitat Valenciana a confirmar la seua participació en el European Film Market de la Berlinale.

Hi podran participar empreses que tinguen llargmetratges rodats, estrenats o qualificats en 2021 i 2022, i projectes de llargmetratges amb ajudes al desenvolupament de l’IVC en les dues últimes convocatòries. El terme per a presentar les sol·licituds de participació s’inicia el 30 de novembre i finalitza el 31 de desembre. Per a més informació sobre la convocatòria: https://ivc.gva.es/val/audiovisual/noticies-audiovisual/oberta-la-convocatoria-per-a-participar

error: Content is protected !!