OBERTA LA CONVOCATÒRIA PER AL VI LABORATORI INSULA DRAMATARIA JOSEP LLUÍS SIRERA

S’escolliran quatre propostes per a l’edició de 2023 i la convocatòria per a la recepció de projectes està oberta fins al 5 de març

Des del 2018, 25 autores i autors valencians de teatre han passat per aquest laboratori d’escriptura teatral, que busca potenciar la dramatúrgia viva

L’Institut Valencià de Cultura obri la convocatòria per a seleccionar les quatre propostes que formaran part del VI Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera 2023.

El Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera és una residència d’escriptura teatral que busca potenciar la dramatúrgia viva valenciana i combatre l’aïllament creatiu dels autors i autores dramàtics. La convocatòria per a la recepció de projectes està oberta des del 13 de febrer fins al 5 de març de 2023 i s’hi poden presentar autors i autores residents a la Comunitat Valenciana amb propostes escrites en valencià o castellà.

Per les cinc edicions anteriors del Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera, iniciat el 2018, ja han passat 25 autores i autors valencians. Aquesta sisena edició implica la consolidació d’un projecte que, conjuntament amb les produccions escèniques pròpies, el Torneig de Dramatúrgia Valenciana i les produccions de ficció sonora, suposen un suport important a la dramatúrgia viva valenciana per part de la Direcció Adjunta d’Arts Escèniques de l’IVC.

Convocatòria

La selecció dels projectes participants del VI Laboratori la farà al llarg del mes de març de 2023 una comissió formada pel coordinador del laboratori, Paco Zarzoso; el tutor extern, José Sanchis Sinisterra, i el director adjunt d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura, Roberto Garcia.

El grup d’autores i autors seleccionats hauran de desenvolupar un text teatral des d’abril fins a desembre de 2023, un període durant el qual es combinarà el treball individual amb reunions conjuntes amb el coordinador del laboratori, Paco Zarzoso, per a conéixer i complementar el treball de la resta de l’equip. A més, el treball s’enriquirà amb la tutoria externa del dramaturg valencià José Sanchis Sinisterra.

L’obra de José Sanchis Sinisterra ‘El lector por horas’ tindrà un paper important en la temporada 2023/2024 de producció pròpia en el Teatre Rialto de València i, per tant, l’eix argumental comú que han de tindre tots els projectes presentats en l’actual convocatòria d’Insula Dramataria és el concepte de la ceguesa, molt present en l’obra de Sanchis Sinisterra, que pot desenvolupar-se als projectes en qualsevol de les seues accepcions i connotacions.

Durant els mesos de novembre i desembre de 2023 es portarà a terme una lectura dramatitzada dels textos fruit del laboratori, que estarà oberta al públic i a professionals de les arts escèniques. Després, la versió definitiva dels textos serà publicada per l’Institut Valencià de Cultura dins de la col·lecció Insula Dramataria Josep Lluís Sirera.

La presentació dels projectes es realitza exclusivament per correu electrònic i les bases completes de la convocatòria estan disponibles en el web <ivc.gva.es>.

error: Content is protected !!