Poecítrics. Vesprada de versos i cítrics

Poecítrics. Vesprada de versos i cítrics


El dissabte 25 de maig se celebrarà a la Todolí Citrus Fundació, a Palmera, la segona edició del Poecítrics, una vesprada de versos en la que els poetes convidats faran un recorregut cítric a través dels seus versos i poetes d’altres temps. Organitzat per la Todolí Citrus Fundació, l’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Direcció General del Llibre, del Còmic i del Foment de la Lectura del Ministeri de Cultura, l’Ajuntament de Palmera i l’empresa comarcal Destileries Ferri.
El festival Poecítrics vol posar en valor la unió de la paraula vinculada a la terra enmig d’un emplaçament que treballa per a la conservació d’un llegat paisatgístic etern i universal a través de la memòria de la terra i les paraules com el que ha anat creant Vicent Todolí amb un projecte únic: probablement la fundació privada més gran del món dedicada als cítrics, que compta aproximadament amb cinc-centes varietats provinents de tot arreu.
El cartell ha estat a càrrec del dissenyador Thomas Manss, utilitzant una imatge de la reconeguda artista Carmen Calvo, un treball que parteix de la seua obra “Oro y redondo del mediodía”.
Sota la direcció d’Àngels Gregori, aquest any el Poecítrics comptarà amb uns protagonistes de luxe: Josep Piera (Beniopa, 1947), Mario Obrero (Getafe, 2003) i Maria Sevilla (Badalona, 1990); tres poetes de reconegut prestigi que realitzaran un Todolí Citrus Fundació passeig a través dels versos de poetes que s’han acostat als cítrics, des dels clàssics fins als nostres dies i que vol ser, per damunt de tot, un cant a la Mediterrània.
Tancarà l’acte María José Gálvez, directora general del Llibre, del Còmic i Foment de la Lectura del Ministerio de Cultura.

Todolí Citrus Fundació
Todolí Citrus Fundació de la Comunitat Valenciana és una entitat sense ànim de lucre creada per a l’estudi i divulgació dels cítrics i de la citricultura. Es va fundar amb un objectiu sociocultural, al servei de tots els sectors de la societat interessats a conéixer aquest cultiu.

Crèdits de l’obra
Autora de la obra: Carmen Calvo
Obra: Oro y redondo del mediodía, 2023
Fotografia: David Zarzoso
Cortesia: Galeria Luis Adelantado Valencia

error: Content is protected !!