PROPOSEN LA CREACIÓ DEL CONSORCI ALFONS EL MAGNÀNIM A DIFERENTS INSTITUCIONS

  • Vicent Marzà: “És importantíssim que institucions municipals i supramunicipals siguen partícips d’aquest projecte vertaderament enriquidor”
  • Han siguts convidats a la reunió les diputacions de Castelló i Alacant així com als ajuntaments de Castelló de la Plana, València, Alacant i Elx

El conseller de Cultura de la Generalitat, Vicent Marzà, i el president i la vicepresidenta de la Diputació de València, Toni Gaspar i Maria Josep Amigó, s’han reunit amb representants d’ajuntaments i diputacions per a presentar-los la proposta de creació del Consorci Alfons el Magnànim, que es durà a terme per a dotar l’entitat cultural d’una projecció autonòmica.

El conseller Vicent Marzà ha explicat que “tant la Generalitat com la Diputació de València volem dotar la Institució Alfons el Magnànim d’una major actuació en el camp de la recerca. Per això treballarem perquè siga un espai de reflexió i d’acompanyament als creadors i creadores de tot el territori valencià, la qual cosa suposa convertir-lo en un focus cultural que abaste tota la ciutadania. Per tant, és importantíssim que altres institucions municipals i supramunicipals siguen partícips d’aquest projecte vertaderament enriquidor”.

La presidenta de la institució cultural depenent de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha destacat que “volem que el Magnànim faça un pas més per tal de projectar encara més la magnífica tasca que el centre du a terme en l’àmbit cultural. Per això hem acordat amb la Conselleria de Cultura anar caminant cap a la constitució d’un consorci en què participarien tant la Diputació de València com la Generalitat, i al qual hem convidat perquè en formen part les altres diputacions i els ajuntaments de les ciutats valencianes amb més població. Així, el Magnànim passaria a ser una institució d’àmbit de País Valencià, i el podríem dotar de més estructura i pressupost. Perquè, ja que des del Magnànim treballem amb visió de País i amb voluntat global, és lògic que estiga adscrit a la Generalitat. Al capdavall, les divisions provincials no tenen sentit en una institució cultural d’aquestes característiques”.

“Per tal d’aconseguir aquests objectius, ens agradaria comptar amb l’ajuda de les institucions que hem convidat a construir aquest projecte cultural, amb personalitat jurídica pròpia, amb autonomia funcional i econòmica i amb voluntat d’estendre el seu àmbit d’actuació”, ha afegit el conseller Marzà.

Actualment, el Magnànim és una entitat cultural amb més de setanta anys d’antiguitat que depén de la Diputació de València. La seua funció principal és la de ser una editorial pública de recerca i divulgació. Amb aquesta finalitat, a més, organitza debats, conferències i congressos. El Magnànim té un fons editorial de més de 1.300 llibres i revistes i, des de la dècada dels cinquanta del segle XX, és la responsable de les edicions anuals dels Premis València, que es convoquen en les modalitats d’assaig, narrativa, poesia o novel·la gràfica. De la mateixa manera, impulsa els Premis València Nova per a menors de trenta-sis anys en aquestes quatre modalitats.

Des de 2016 fins a l’actualitat, el Magnànim ha sigut un vertader dinamitzador del sector editorial, amb més de dues-centes publicacions, trenta coedicions i una seixantena de col·laboracions.

error: Content is protected !!