Quatre artistes valencianes i dos internacionals conformen el cartell del Dona Festival Falles 2024

Quatre artistes valencianes i dos internacionals conformen el cartell del Dona Festival Falles 2024

El cartell d’esta edició està format per les valencianes Alba DM, Alicia DC, Marien Baker i Angie Rool i les artistes internacionals B Jones, Sara D’Araújo

  • La regidora de Turisme, Paula Llobet, destaca esta iniciativa “que ha sigut pionera a posar el focus en el treball, el talent i la creativitat de les dones”
  • La sèptima edició se celebrarà el pròxim 9 de març en el Marina Beach de València

La regidora de Turisme, Innovació i Inversions, Paula Llobet, ha presentat juntament amb el president de FOTUR, Víctor Pérez, la sèptima edició del Dona Festival Falles, que se celebrarà el pròxim 9 de març amb un cartell que ha qualificat de “ple de talent i que valora el treball i l’esforç de les dones”.

Llobet ha destacat que el Dona Festival, organitzat per l’Ajuntament de València, FOTUR, Prodj i Marina Beach, es caracteritza “per ser pioner en l’àmbit nacional a posar el focus en l’art i la creativitat de les dones, ja que va ser el primer d’esta índole que es va celebrar a Espanya”.

En este sentit, l’edil ha indicat que el cartell d’esta edició està format íntegrament per dones, artistes i Dj’s tant de la Comunitat Valenciana com internacionals “que seran les verdaderes protagonistes” i ha recordat que este esdeveniment “ha servit de llançadora d’artistes com Nebulossa, que l’any passat va formar part del cartell i enguany ens representarà en Eurovisió després de guanyar el Benidorm Fest de 2024”.

Així mateix, l’edil ha afirmat que la presència de la dona “ressona amb força en este festival no sols com a reclam sinó també com una crida a la reflexió perquè malgrat els avanços les dones encara ens enfrontem als desafiaments de la igualtat de gènere i el món de la cultura no és una excepció. Esta iniciativa ajuda a desafiar estereotips i donar visibilitat a referents femenins d’altura en la música electrònica, ja que el treball femení en este camp no ha rebut històricament el reconeixement que mereix”.

A més, Llobet ha anunciat que “un dels pilars de l’estratègia d’innovació d’este equip de govern és la inclusió i la diversitat. Destinarem gran part dels nostres esforços a atraure talent femení i a donar visibilitat a les dones en tots els camps i sobretot en el de la música, ja que som una de les ciutats d’Espanya que més músics per habitant té i, per això, reforçarem eixe posicionament de ciutat de la música”.

Per part seua, Víctor Pérez ha subratllat la presència de les quatre artistes valencianes i ha recordat l’elevat nombre d’artistes de la regió que han participat en este esdeveniment durant totes les seues edicions”. A més, ha sol·licitat tant als mitjans de comunicació com a les Administracions que “el Dona Festival no siga cosa d’una setmana o un dia sinó durant tots els dies de l’any i el valor i protagonisme de les dones es veja sobre l’escenari i en les cabines”.

L’acte ha comptat també amb la presència de la Dj, productora musical i artista internacional, B Jones.

Un tribut a la diversitat i al talent femení

Dona Festival Falles és una celebració artística i un tribut a la diversitat i al talent femení en l’àmbit de les arts. El cartell d’esta edició està format per les valencianes Alba DM, Alicia DC, Marien Baker i Angie Rool i les artistes internacionals B Jones, Sara D’Araújo.

Alba DM és una artista Dj valenciana i productora musical que es caracteritza pels seus sons electrònics. Ha actuat en els millors locals de la Comunitat Valenciana i en nombroses ocasions en el Dona Festival Falles.

Alicia DC és una altra artista valenciana i va iniciar la seua carrera musical a l’escola de Yamaha Music School València i des d’ací ha destacat per la seua elegància i la seua força en tots els seus sets amb una gran diversitat dels musicals.

Marien Baker també és una artista valenciana que va guanyar la competició nacional de Dj’s i va ser la primera Dj dona espanyola a entrar en l’UK Danse Chart. Els seus sons han fet ballar en llocs com Space Eivissa, i ha sigut resident de clubs Pacha de tot el món.

Angie Rool és una Dj valenciana que ha actuat en nombrosos esdeveniments i festivals de la Comunitat Valenciana així com en els millors clubs de Madrid. Destaca per actuar en esdeveniments d’Art i Moda com Vogue Fashion Night, Lladró o desfilades com Salvatore Ferragamo o Dior.

Per part seua, B Jones és una productora musical d’estil electrònic, la primera dona a pujar al cim del MainStage en Tomorrowland 2023. A més, ha col·laborat amb diversos artistes i ha llançat les seues pròpies produccions el que ha consolidat el seu èxit en l’àmbit internacional.

I, finalment, Sara D’Araújo va iniciar amb la seua carrera musical des d’Eivissa i ha aconseguit consagrar-se entre els grans noms del panorama internacional de la música, a més de ser la fundadora de “HOLA DJ!”, una escola de formació musical.

error: Content is protected !!