S’inicia la temporada de música al Teatre Principal de València amb quatre concerts de músics i grups valencians

S’inicia la temporada de música al Teatre Principal de València amb quatre concerts de músics i grups valencians

La programació inclou l’actuació de Miquel Gil, el grup El Diluvi, i l’espectacle Arbres de pols dirigit per Pau Alabajos

Ramonets i Julio Bustamante & Lavanda participen el 24 de març en el concert solidari a favor de la investigació de la fibrodisplàsia ossificant progressiva

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut  Valencià de Cultura (IVC), ha programat durant el mes de març quatre concerts de músics valencians al Teatre Principal de València.

Així, el dissabte 9 de març, Miquel Gil presenta el seu disc Viatger, un recopilatori de 49 anys de música professional i “sense voluntat de viure del passat, de repetir fórmules exitoses o un repertori, sense voler claudicar al pes de la nostàlgia, ni al silenci postmodern”, en paraules del mateix artista.

Este concert comptarà amb algunes de les veus més importants de la música valenciana actual com Noelia Llorens ‘Titana’, Maria Bertomeu ‘La Maria’, Vicent Torrent, Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Borja Penalba així com amb músics com Nelo Alfonso, Jose M. Reillo, Gusmà Gil, Toni Porcar, Tere Núñez, Eduard Navarro i Jordi Pastor.

El diumenge 10 de març es podrà veure al Principal l’espectacle Arbres de pols. Els versos de Vicent Andrés Estellés, el teatre i la música en directe convergixen en este espectacle de ficció escrit per Pau Alabajos, que està inspirat en un text homònim que el poeta de Burjassot va publicar en 1971 en el Llibre de meravelles.

Mireia Pérez i Àngel Fígols donen vida al text acompanyats per la música i la veu de Pau Alabajos, que comptarà en l’escenari amb els músics Laura Navarro, Adriana Sena, David Barberà i Enrique Jerónimo ‘Gus’ i amb la col·laboració de La Maria.

Després d’esgotar les localitats del seu concert programat el 22 de març, El Diluvi obri una nova data de concert el dia 23. El Diluvi afronta el seu concert de comiat amb el seu estil particular que fusiona diferents estils musicals, com ara cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional i d’arrel valenciana.

Amb instruments de la zona mediterrània com el violí, la bandúrria, l’acordió diatònic, la guitarra flamenca, el guitarró i percussions de tota classe, creen un nou estil al qual anomenen ‘mestissatge mediterrani’.

Concert solidari

Finalment, el 24 de març el Teatre Principal de València acollirà un concert a benefici de la investigació de la fibrodisplàsia ossificant progressiva (FOP), una malaltia genètica rara que afecta, aproximadament, una persona entre dos milions. Este esdeveniment que compta també amb una fila zero, per a aquells que no puguen assistir, a través d’un bizum solidari: 07098

Dos grups participaran solidàriament en este concert: la banda de punk rock familiar Ramonets; i Julio Bustamante & Lavanda amb el seu encant de l’indie pop amb gran sensibilitat lírica.

error: Content is protected !!