RED ESCÉNICA PRESENTA LA QUARTA EDICIÓ DEL CERTAMEN D’ESCRIPTURA DRAMÀTICA ‘ACOTACIONES EN LA CAJA NEGRA’

RED ESCÉNICA PRESENTA LA QUARTA EDICIÓ DEL CERTAMEN D’ESCRIPTURA DRAMÀTICA ‘ACOTACIONES EN LA CAJA NEGRA’

  • En aquesta IV edició del certamen, organitzat per Red Escénica, Inestable i el Centre Cultural La Rambleta, es compta amb la col·laboració de la Fundació SGAE i l’Escalante.
  • El certamen aposta per l’escriptura i el talent jove dels creadors/es menors de 35 anys, amb dues modalitats: una per a textos en valencià i altra per a obres en castellà. Amb un premi de 3000 euros per a cada modalitat.
  • La convocatòria queda oberta a partir de hui i el termini de presentació finalitzarà el 30 d’abril.

Des de la revista Red Escénica i amb el suport de dos projectes culturals de València, com són Inestable i el Centre Cultural La Rambleta, torna el certamen de textos teatrals ‘ACoTaciOneS en la caja negra’ amb la seua quarta edició, enguany comptant amb la col·laboració de la Fundació SGAE i l’Escalante.

El concurs, que va nàixer amb veu pròpia l’any 2000 i a l’alè del millor moment d’una facultat de Filologia de la Universitat de València bolcada amb les arts escèniques, torna després de la decisió que van prendre en 2022 Inestable i Rambleta d’oferir-li una segona etapa a aquest certamen dedicat a la dramatúrgia jove i continuar així apostant per l’escriptura, el talent i la dramatúrgia.

A partir d’aquests estímuls i de l’amor per l’escriptura dramàtica, es presenta el certamen ‘ACoTaciOneS en la caja negra’ en la seua IV edició, recollint de les bases originals la idea dels textos breus (màxim 30 pàgines) i l’edat de l’autoria (podran participar autores i autors que en el moment de presentar el text tinguen menys de o 35 anys). També es continuarà apostant per la llengua valenciana i l’autoria iberoamericana.

En aquest sentit, el certamen s’obri a tot l’àmbit de parla hispana (Espanya i Llatinoamèrica) en la modalitat B i a textos escrits en valencià per a residents en la Comunitat Valenciana en la Modalitat A. Es premiaran dos textos (un en cada modalitat), i cadascun dels premiats/des rebrà un total 3000 euros i la publicació del seu text en l’edició de paper de Red Escénica. Podran atorgar-se accèssits amb possibilitat de publicar-se els textos. El jurat estarà compost per experts i professionals de les arts escèniques i integrants de cadascuna de les entitats que hi col·laboren.

El termini de presentació dels textos finalitzarà el 30 d’abril de 2024. La decisió del jurat es farà pública en el mes de juny. I la revista Red Escénica es compromet a publicar els textos premiats en 2024, en els seus números 20 i 21 impresos, així com en la seua versió en línia. El premi (en les dues modalitats) pot quedar desert si el jurat considera que no hi ha suficients textos o aquests no tenen la qualitat esperada.

Els autors i autores poden presentar els seus arxius a través d’aquest formulari. Es poden consultar les bases completes de la convocatòria en les webs de les entitats col·laboradores.

error: Content is protected !!