UN TOTAL DE 191 MUNICIPIS PARTICIPEN EN ‘LLEGIM ALS POBLES’

Un centenar d’escriptors i escriptores es desplaçaran per pobles xicotets per a mantindre-hi una xarrada literària

Municipis xicotets com Pavías, Higueruelas i Sella gaudiran d’aquesta activitat que fomenta la lectura

Un total de 191 municipis de la Comunitat Valenciana participen en ‘Llegim als pobles’, la trobada literària en què escriptors i escriptores es desplacen als pobles per a mantindre converses amb els seus seguidors. A la província de València són 111 localitats les que hi participen; a Castelló en són 44, i a Alacant, el número és de 36.

‘Llegim als pobles’ és una activitat del Pla valencià de foment del llibre i la lectura de la Generalitat, que va dirigida especialment als pobles més xicotets del territori amb l’objectiu de facilitar l’accés als escriptors i fomentar la interacció amb els lectors. Aquesta campanya permet que localitats com Pavías, a Castelló; Higueruelas, a València, i Sella, a Alacant puguen gaudir de l’escriptor seleccionat. En aquest cas, són David Moreno Hernández, Francesc Bodí i Susana Fortes, respectivament.

Entre la nòmina del centenar d’autors i autores que hi participen enguany estan: Rosa Montero, Santiago Posteguillo, Máximo Huerta, Elia Barceló, Cristina Durán, Mercé Climent, Rafa Lahuerta i Pere Cervantes, entre molts més.

Les trobades poden adoptar la modalitat de conferència, club de lectura o qualsevol altre esdeveniment cultural. Es desenvolupen al llarg de tot l’any; la primera meitat de l’any és la que concentra el nombre més gran de peticions, i abril, el mes més concorregut, amb 54 intervencions. ‘Llegim als pobles’ és una acció més que se suma a les que activa la Generalitat per a augmentar els índexs lectors de la ciutadania.

error: Content is protected !!