València incrementa les ajudes a les arts escèniques fins als 715.000 euros

La regidora Maite Ibáñez destaca l’augment de la quantia d’estes subvencions des de l’inici del mandat l’any 2019

• Amb motiu de la crisi sanitària, en 2020 l’Ajuntament hi va reforçar les ajudes

El programa d’ajudes a les arts escèniques impulsat per l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Acció Cultural, comptarà enguany amb un augment global de quasi 130.000 euros. Així ho ha anunciat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, qui ha explicat que l’increment pressupostari de 2023 es du a terme per “fer costat al sector professional de les arts escèniques de la ciutat i ajudar-lo a fer front a la inflació”. Ibáñez ha fet balanç del creixement de les ajudes des de l’inici d’este mandat i ha destacat que “hem passat dels 500.000 euros en 2019 als 715.000 euros en 2023”.
 

Així mateix, la titular d’Acció Cultural ha detallat que la convocatòria d’ajudes a la programació en sales de teatre privades puja dels 200.000 euros l’any passat als 250.000 euros enguany, i les ajudes a la producció escènica s’amplien dels 180.000 euros als 210.000 euros. Les destinades a festivals escènics i circuits s’intensifiquen fins als 90.000; les de projectes d’especial interès, fins als 75.000, i la de residències de creació, fins als 50.000.

A més, ha Maite Ibáñez recordat el “reforç” de les ajudes efectuat en 2020 amb motiu de la crisi sanitària, any en què es va incrementar “notablement” la quantia i es van crear convocatòries noves de caràcter extraordinari, com ara l’anomenada “Impulsart”, per a ajudar als sectors de les arts escèniques i de l’audiovisual, o la convocatòria per adequar els espais escènics a la situació sanitària. Igualment, l’edil ha manifestat que eixe any “es van millorar els criteris de valoració i es van adaptar les bases reguladores a la situació per facilitar les sol·licituds, en col·laboració amb el sector”.

La regidora també ha posat de relleu la recuperació de la convocatòria d’ajudes a les associacions professionals a principis d’este mandat, i la creació d’altres noves, entre elles “Arts in progress”, un programa gestionat en col·laboració amb la Universitat de València per impulsar projectes innovadors en el món de les arts escèniques, promoure la cerca de nous llenguatges i iniciatives de caràcter experimental.

Altra qüestió que Ibáñez ha subratllat ha estat l’estabilització de la coordinació dels teatres municipals, la creació del centre de producció d’arts escèniques “Bombalino”, el projecte del qual va ser aprovat recentment, o el reforç de la internacionalització a través del suport al projecte “Rutes Internacionals”.

error: Content is protected !!