València obri la convocatòria a les tres beques culturals: Blasco Ibáñez, Velázquez i Arqueologia

Es poden presentar sol·licituds fins al pròxim 1 de juny

L’Ajuntament de València té obertes les convocatòries de les beques Velázquez, Blasco Ibáñez i la d’Arqueologia per al curs acadèmic 2022-23. Estes tres beques, convocades per la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, estan dotades amb 16.000, 6.000 i 8.000 euros respectivament. La presentació de sol·licituds es realitza a través del tràmit habilitat en la seu electrònica municipal.

La beca Velázquez està dotada amb 16.000 euros, que seran abonats en quatre pagaments de 4.000 euros cadascun i té per objecte donar suport econòmic als qui desitgen realitzar un projecte artístic, durant el pròxim curs acadèmic a la Casa de Velázquez de Madrid, una institució que depén del ministeri francés d’Ensenyament Superior d’Investigació.

La beca Blasco Ibáñez, dotada amb 6.000 euros, té la finalitat de potenciar la investigació sobre la figura de Vicente Blasco Ibáñez i la seua obra. Finalment, la beca d’arqueologia té una duració de 8 mesos i una quantia de 8.000 euros. Esta beca permetrà realitzar estudis de síntesis a partir de les excavacions arqueològiques realitzades a la ciutat i crear els instruments documentals necessaris per a la creació d’una carta arqueològica del subsol urbà.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha ressaltat la importància de la Beca Velázquez i ha explicat que “durant molt de temps hi havia artistes que havien de renunciar a esta gran oportunitat perquè el pagament es feia al final de l’estada, una qüestió que s’ha solucionat per part del govern de Joan Ribó per a, no sols secundar, sinó també reforçar una beca tan enriquidora per als artistes que la guanyen”. “De fet, el primer dels quatre pagaments s’efectuarà setmanes després de la concessió de la beca”, ha explicat la regidora.

Respecte a la beca d’Arqueologia, Glòria Tello ha recordat que “més d’una dècada després que fora eliminada per part del Partit Popular, el govern de Joan Ribó va recuperar la convocatòria de la beca de catalogació, inventari i estudi de fons arqueològics municipals”. Esta beca es va congelar en 2008 i es va tornar a convocar en 2020. A més, Glòria Tello, ha destacat la posada en marxa de la beca Blasco Ibáñez, “que també ha sigut creada per l’actual govern progressista de l’Ajuntament de València”.

A les beques podran optar les persones físiques majors d’edat, a títol individual, que acrediten la seua residència amb un any d’antiguitat en la Comunitat Valenciana i complisquen els requisits previstos en la convocatòria. El termini de presentació romandrà obert fins al pròxim 1 de juny. La presentació de sol·licituds i altra documentació es realitzarà a través del tràmit habilitat a este efecte en la seu electrònica de l’Ajuntament de València.

S’han presentat 380 persones

Un total de 380 persones s’han presentat a estes tres convocatòries i al Premi Senyera des que s’han tornat a convocar. Per a la regidora Glòria Tello “es tracta de xifres molt positives, que demostren l’interés que existix per aconseguir una de les beques municipals i ens estimula a continuar fomentant la investigació historicoartística des de l’Ajuntament de València”.

error: Content is protected !!