ESTRENA DEL DOCUMENTAL “MIQUEL NAVARRO • METÀFORES DE LA VIDA URBANA” EN LA REIAL ACADÈMIA DE BELLES ARTS DE SANT CARLES DE VALÈNCIA

El documental “Miquel Navarro • Metàfores de la vida urbana” ha estat realitzat per al Canal i Revista Sinergias Art Visual i Escènic per l’Historiador i Crític d’Art Joan J. Soler Navarro.

L’estrena tindrà lloc al saló d’actes de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València dia 31 de maig, 18 h. dintre de les activitats previstes per l’entitat a la programació “Los martes en la Acadèmia”. La presentació estarà a càrrec del realitzador Joan J. Soler, l’escultor Miquel Navarro i el President de la Reial Acadèmia, Manuel Muñoz Ibáñez.

MIQUEL NAVARRO Mislata, 1945. Estudia a l’Escola de BB.AA. de Sant Carles de València. 1964 Pintor. 1972 Es dedica gairebé exclusivament a l’escultura. 1986 Premi Nacional d’Arts Plàstiques. 1987 Premi Alfons Roig de la Diputació de València. Al documentals es recorren els seus orígens, la seua obra en especial atenció a les ciutats i habitants de la cosmogonia de Miquel Navarro i ens entretenim a Mislata on viu i treballa.

Sinergias Art Visual i Escènic, són accions performatives que duen a terme Reme Tomás, Graduada en Arts Plàstiques per l’EASC de Manises, dissenyadora i ceramista; Arnau Soler estudiant del grau de Tecnologies Interactives a la Universitat Politècnica de València, Campus de Gandia, i Joan J. Soler Navarro en qualitat d’Historiador i Crític d’Art, membre del Consell Internacional de Museus (ICOM-UNESCO). Ho fan amb artistes diferents, amb els que elaboren el guió i l’entrevista i es desplacen al seu estudi o taller, per fer els registres audiovisuals.

Tots ells són valencians i en la majoria dels casos, els han escollit per la seua llarga trajectòria. Entre altres,Monjalés, Joan Castejón, Artur Heras, Aurora Valero, Carmen Jorques, Enric Mestre, Carmen Calvo, Manolo Boix, Jordi Teixidor, Yturralde, Pepe Azorín, Antoni Miró, José Sanleón, Natividad Navalón, Pepe Miralles, Ricard Huerta, Rebeca Planas, Llorenç Barber, Montserrat Palacios, Lola Castelló, Rafael Tormo Cuenca, Rafa Amorós, Xavi Mollà i persones vinculades a l’art com Román de la Calle, Vicent Todolí, Rosa Santos, Ximo Tebar, Pascual Benet, Rosalía Torrent.

error: Content is protected !!