València recorda al carrer la “Primavera Valenciana” en el seu desé aniversari

• Imatge del fotoperiodista Miguel Lorenzo

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha anunciat que el proper dimarts 15, a les 19:00 hores de la vesprada, s’obrirà al públic l’exposició titulada “La Primavera Valenciana”, dedicada a analitzar i evocar el moviment de protesta viscut en febrer de 2012 arran de les retallades en educació i per un ensenyament digne. L’exposició es fa amb motiu del seu desé aniversari.

L’exhibició ha estat comissariada pel professor de la Universitat de València, Jorge Ramos Tolosa, qui fa una anàlisi de la gènesi i l’evolució de la protesta. La mostra exhibeix fotografies de diferents fotoperiodistes. En concret de Biel Aliño, Germán Caballero, Juan Carlos Cárdenas, José Cuéllar, Marga Ferrer, Kai Fosterling, Miguel Lorenzo, Eva Máñez i Alberto Sáiz.

El moviment de protesta va tindre com a epicentre l’IES Lluís Vives, i com a principals actors els i les estudiants, professorat, pares i mares dels alumnes, als quals es van sumar moltes persones en un clara expressió de solidaritat que va omplir els carrers de la ciutat.

La regidora Glòria Tello ha dit que considera “que és una fita que hem de recordar. Cal recordar la importància de l’educació pública i de qualitat que defensava aquell moviment. Esta exposició és un homenatge a totes les persones que van fer possible que tota la societat prenguera consciència de la necessitat d’evitar les retallades en qüestions tan bàsiques com l’educació dels nostres fills i filles”.

En l’acte d’obertura de l’exposició hi participaran Glòria Tello, Jorge Ramos i Josep Lluís Navarro, qui era cap d’estudis de l’IES Lluís Vives durant els esdeveniments. Es tancarà amb una interpretació musical del cantautor Pau Alabajos, qui va composar un obra especialment dedicada al moviment.

La mostra està muntada sobre mòduls d’exterior i es podrà contemplar en l’avinguda del Marqués de Sotelo, just al davant de l’IES Lluís Vives, entre el 15 i el 27 de gener.

error: Content is protected !!