«VICOINTER ’83» al Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries «González Martí»

«VICOINTER ’83» («VIdre COntemporani INTERnacional») fou una gran exposició celebrada a València el 1983. Els participants donaren més de 110 peces per a crear un museu al Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries «González Martí». Avui recordem aquest esdeveniment amb les obres que es conserven al Museu Tecnològic del Vidre de la Real Fábrica de Cristales de La Granja (Segòvia) i a col·leccions dels participants espanyols.


El Museu Nacional de Ceràmica (València) i el Museo Cerralbo (Madrid) convoquen aquest esdeveniment al marc de l’Any Internacional del Vidre (2022). Una valuosa documentació inèdita ens permet homenatjar a Joaquín Torres Esteban (1919-1988) i recordar l’exposició que va organitzar: «VICOINTER ’83».


Són molts els creadors que han integrat el vidre a la seua obra. Exposem una selecció que mostra l’eclosió que el New Glass Movement ha suposat al nostre país i es dedica especial atenció a la recent declaració de la tècnica del vidre bufat a Espanya com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial.


València, Capital Mundial del Disseny (2022), acull aquesta exposició per a donar a conèixer les possibilitats que brinda el vidre a aquesta disciplina. Obrim així debat al voltant de la seua història, el seu present i el seu futur a les arts plàstiques.

Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries “González Martí” (València)
Fins 27 de març de 2022

Museo Cerralbo (Madrid)
5 d’abril-1 de juliol de 2022

error: Content is protected !!