Zoo, Twin, Maluks i Joe Pask encapçalen les nominacions als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2021

Les nominacions s’ha anunciat en ‘streaming’ en el marc de la Fira Trovam

  • Les nominacions s’ha anunciat en ‘streaming’ en el marc de la Fira Trovam
  • La cerimònia de lliurament dels IV Premis Carles Santos tindrà lloc el 26 de novembre al Teatre Principal de Castelló

Cultura de la Generalitat ha anunciat la llista completa de nominacions als IV Premis Carles Santos de la Música Valenciana que tindran lloc el 26 de novembre al Teatre Principal de Castelló. L’anunci dels nominats i nominades s’ha retransmés en ‘streaming’ pels canals de l’IVC i l’ha realitzat Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, en el marc del Trovam! – Pro Weekend.

Entre les propostes musicals que han resultat finalistes en les diferents categories dels premis, destaquen Zoo i Twin, que han aconseguit tres nominacions cada un, i Joe Pask i Maluks, amb dues.

Marga Landete ha destacat la quantitat de propostes presentades i el gran nombre de noms nous que concorren als premis: “En aquesta quarta edició hem observat un èxit de convocatòria que no ens esperàvem, després d’un any tan difícil per a la creació musical i per a l’ofici de músic en general. A més de demostrar la consolidació de l’esdeveniment, ens dona una idea molt clara de l’efervescència musical valenciana, amb interessantíssimes propostes de tots els estils i veus noves que fan molt més ric el panorama. També voldria agrair la tasca del primer jurat dels premis, que ha fet una faena dedicada i acurada per tal de seleccionar els i les finalistes d’aquesta edició”.

Nominacions 2021

En la categoria de millor artista o grup revelació les finalistes són Esther, per ‘Les teues ales’; Las Libelu, per ‘Otro mundo’; Sandra Monfort, per ‘Niño, reptil, ángel’; i Twin, per ‘Twin’.

En la categoria de millor disc de pop trobem Júlia, per ‘Casa’; Laura Esparza i Carlos Esteban, per ‘Espais’; Luis Prado, per ‘El tsunami emocional’; i Valira, per ‘Supernova’.

Pel que fa a millor disc de rock els finalistes són Joe Pask, per ‘Jo i el món’; Junior Mackenzie, per ‘Now that we are dead’; Mafalda, per ‘Les infelices’; i Santero y los Muchachos, per ‘Cantina’.

En la categoria de millor disc de música urbana els nominats i les nominades són Aina Palmer, per ‘Fallanca’; Ding-Dong System, per ‘La nave de la no-party’; Maluks, per ‘Som i vibrem’; i Zoo, per ‘Llepolies’.

En la categoria de millor disc de jazz els finalistes són Alex Conde, per ‘Descarga for Bud’; Autòctone, per ‘Sons de rapsoda’; Javier Vercher, per ‘Agricultural wisdom’; i Sedajazz Bing Band, per ‘Sinergia’.

En la categoria de millor disc de fusió i mestissatge han resultat nominats i nominades 2i2 Quartet per ‘2020’; Besarabia, per ‘Animal republic’; Eva Olivencia, per ‘Viure’; i Xiomara Abello, per ‘Flor de xicoia’.

En la categoria de millor disc de cançó d’autor, les propostes nominades són Jonathan Pocoví, per ‘El vals de los desobedientes’; Nacho Casado, per ‘Amor, música & lágrimas’; Òscar Briz, per ‘Amor i psicodèlia en temps de virus’; i Ovidi4, per ‘L’Ovidi se’n va a la Beckett’.

Pel que fa al millor disc de música tradicional popular trobem com a finalistes Aljub, per ‘Cor de magrana’; Aigua, per ‘Noninó’; Cati Plana i Pau Puig, per ‘Tretze vares’; i Les Folies de Carcaixent, per ‘A l’estil del país’.

En la categoria de millor disc de recuperació de patrimoni musical les propostes finalistes són Capella de Ministrers, per ‘Mediterrània’; Jordi Sanz, per ‘Félix de Santos. Obras de concierto’; Marta Estal i Daniel Ariño, per ‘Manuel Palau: música per a veu i piano’; i Trio Cabanilles, per ‘Tubarum Convivium’.

En la categoria de millor disc de clàssica contemporània els nominats són Duo Álvarez-Luján, per ‘Inèrcies’; La Dispersione, per ‘L’alquimista’; Spanish Brass, per ‘Spanish Brass (a) Live’; i Valencia Baryton Project, per ‘Haydn: Baryton trios’.

En la categoria de millor disc de música per a famílies trobem Iruixa + Skargots, per ‘Iruixa + Skargots’; La Factoria de Sons, per ‘Un munt de cançons’; Marcel el Marcià, per ‘Secrets dins d’una caixa dins d’un calaix’; i Ramonets, per ‘Flipa’.

La categoria de millor disseny ha tingut com a finalistes a Carles Rodrigo, pel disseny del disc ‘Twin’, de Twin; Jorge Lawerta, pel disseny del disc ‘Balboa lovers’, de Le Dancing Pepa; Mònica Llop, pel disseny del disc ‘Jo i el món’, de Joe Pask; i Realmente Bravo, pel disseny del disc ‘Titulares indiscutibles’, d’Hermano Salvaje.

En l’apartat de millor gira, els finalistes són El Diluvi, per ‘Els amants’; Maluks, per ‘Som i vibrem’; Xavi Sarrià, per ‘No s’apaguen les estreles’; i Zoo, per ‘Llepolies’.

Finalment, en la categoria de millor vídeo trobem Cavallets Produccions pel vídeo ‘Butano y amor’, d’Amor Butano; La Casa Calba, pel vídeo ‘Plàstic’, d’El Triangulista; Òrbita, pel vídeo ‘Benasque’, de Twin; i Volcànica Media, pel vídeo ‘Llepolies’, de Zoo.

El jurat de la primera fase dels IV Premis Carles Santos de la Música Valenciana, que ha estat encarregat d’elegir les propostes finalistes entre les candidatures presentades, està compost per Laura Navarro, Carlos Pérez de Ziriza, María Cortés, Joan Canela, Voro Contreras, Víctor López Heras, Asun Pérez, Jon López, Nerea Serrano, Lourdes Sanz, Jorge García, Chevi Martínez, Viktorija Pilatovic, Rafel Arnal, Jordi Reig, Mariàngels Marqueño, Paco Valiente, Mari Giner, Ada Díez, Xepo WS, Migue Monkc, Nacho Ruipérez, Rafa Piqueras, Javier Clemente, María Romero, César Rus, Ana Botella i Beatriz Fernández Aucejo.

Ara, un segon jurat seleccionarà els guanyadors i les guanyadores entre totes les propostes finalistes. Cal destacar que a banda d’aquestes 14 categories també es lliuren el premi al millor disc i millor cançó entre tots els nominats en les categories d’àlbum, a més del premi del públic, que s’atorga per les votacions populars a través del web dels premis www.premissantos.com.

error: Content is protected !!