El sector cultural s’avalua en la primera edició de Periscopi València

La jornada està organitzada per la regidoria d’Acció Cultural en col·laboració amb Fundació Contemporània.

El pròxim 22 de novembre La Mutant acollirà la primera edició de Periscopi, una trobada professional entre els responsables de les institucions, creadors i empreses més destacades del sector de la cultura a la ciutat, en la qual s’analitzarà la situació actual i les restes futures del sector. Una iniciativa per a connectar i enfortir la relació entre el teixit cultural de València i la resta d’Espanya. Periscopi és una iniciativa organitzada per la regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, en col·laboració amb Fundació Contemporània.

L’iniciativa, dissenyada de la mà de Fundació Contemporània, “servirà per a impulsar la col·laboració i el contacte entre els artistes, indústries, teixit associatiu i responsables de centres culturals valencians. Així mateix, acostarà als gestors d’altres comunitats autònomes a València”, ha explicat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez.

Segons les últimes dades de l’Observatori de la Cultura (febrer de 2022) la ciutat de València ocupa el tercer lloc en el rànquing de ciutats espanyols atenent la seua oferta cultural. Este creixement actiu ha suggerit als responsables de la regidoria d’Acció Cultural a inaugurar esta iniciativa amb l’objectiu clau de posar en valor el treball de les indústries culturals valencianes, i aconseguir un empenyiment notable al desenvolupament futur de programes que contribuïsquen conjuntament a millorar la vida dels ciutadans, a través de la creació i gaudi de la cultura en el segle XXI.

Periscopi València es convertirà en un altaveu per als projectes culturals que més impacte estan aconseguint dins i fora de València. Així, este fòrum permetrà als responsables de la cultura de la ciutat compartir la seua experiència amb altres professionals de la resta del país, i parlar en primera persona dels projectes que lideren i que estan adaptant els seus models a les noves necessitats de la societat de hui. “Des d’esta mirada, també s’avaluaran els reptes de futur plantejats a través del sector del llibre, arts escèniques, cinema, disseny, música, festivals, patrimoni o arts visuals. Com a responsables de la gestió pública municipal volem que esta jornada dibuixe un full de ruta que definisca pròximes accions”, ha exposat Maite Ibáñez.

Periscopi València es presentarà en La Mutant amb un format de jornada intensiva i comptarà amb diversos espais on inspirar amb noves idees i reptes, trobades individuals i converses sobre continguts d’actualitat. L’estructura comptarà amb quatre apartats principals que abordaran el desenvolupament de públics, una selecció de projectes singulars, el finançament de la cultura hui i la sostenibilitat i bones pràctiques.

El programa complet i els ponents participants en Periscopi València es donaran a conéixer el pròxim 8 de novembre a les 11 hores en una roda de premsa que se celebrarà en el propi escenari de la Mutant. La participació en la jornada es realitzarà prèvia inscripció, si vols inscriure’t o obtindre informació ho pots fer a través del següent enllaç: https://periscopiovalencia.es/

error: Content is protected !!