EL TEATRE ARNICHES INICIA EL DIJOUS LA SEUA TRIPLE PROGRAMACIÓ SETMANAL AMB ‘MADONNA’ DE PATRÍCIA PARDO

El festival Circarte fa parada el dijous 20 en el Teatre Arniches amb ‘Madonna’ de Patrícia Pardo

‘La infamia’ de la periodista i activista Lydia Cacho és la producció del Teatro Español que podrà veure’s en l’Arniches el dissabte 22

La Canica Teatro torna a la programació de Som Menuts el diumenge 23

Cultura de la Generalitat a través de l’Institut Valencià de Cultura ofereix aquesta setmana un programa triple en el Teatre Arniches, que comença el dijous 20 d’octubre amb la valenciana Patrícia Pardo i el seu xou en clau de circ: ‘Madonna’.

Tres són les parades escèniques que ofereix el Teatre Arniches aquesta setmana. ‘Madonna’, de Patrícia Pardo; la producció de Teatre Espanyol ‘La infamia’, de Lydia Cacho, i ‘Chinchulina (y el ruiseñor de la China)’, de La Canica Teatro, dins de la programació de Som Menuts.

En paraules de la delegada territorial de l’IVC, Alicia Garijo: “Després de l’exitosa arrancada de temporada que ens va regalar Guindalera, aquest cap de setmana posem la maquinària al màxim per a rebre tres espectacles d’una qualitat inqüestionable, encara que conceptualment molt diferents. No volem que ningú es quede sense la possibilitat de trobar una proposta del seu gust”.

El dijous 20 d’octubre a les 19.30 hores, Patrícia Pardo oferirà aquest absurd xou d’humor en clau circense en el marc del festival Circarte. ‘Madonna’ és el viatge d’una família a la qual veiem afrontar la rutina diària, els jocs infantils, les tensions intergeneracionals i la relació amb els animals que l’envolten. Patrícia Pardo ens parla de criança i veganisme; de l’empatia que sentim pel proïsme, siga adult o xiquet.

La Companyia Patrícia Pardo naix en 2007 i investiga la coexistència entre l’expressió circense convencional i el llenguatge escènic contemporani. Paral·lelament al treball de direcció i interpretació en la companyia, Patrícia Pardo és dramaturga i pedagoga teatral, la qual cosa ha fet possible que al llarg de la seua trajectòria haja aconseguit crear un segell propi en les seues creacions i col·laboracions amb altres companyies que li han valgut reconeixements com els Max, Premi Navarra, Premi Aportació Teatral AAPV, Premis Abril o Fira Internacional de Teatre i Dansa d’Osca, entre d’altres.

El dissabte 22 a les 20.30 hores l’Arniches rep una producció del Teatro Español i Producciones Come y Calla que posa sobre l’escenari una peça de teatre social, protagonitzada per Marta Nieto i Marina Salas. ‘La infamia’ està basada en la biografia de la periodista i activista Lydia Cacho, que signa la dramatúrgia de la peça, i que dirigeix José Martret. ‘La infamia’ és una història que desafia polítics, mafiosos, pederastes i feminicides, en la qual es retrata el ‘modus operandi’ d’un govern còmplice de la corrupció i la violència, a més del valent testimoniatge d’algunes dones i xiquetes del seu país.

El diumenge 23 d’octubre a les 12 hores el públic familiar torna a ser el protagonista gràcies a la programació de Som Menuts. La multipremiada companyia La Canica Teatro presenta ‘Chinchulina (y el ruiseñor de la China)’, un treball de titelles en què l’actriu Alba Vergne fa un desplegament de talent impressionant: manipula, balla, canta i interpreta múltiples personatges. Alba i Pablo Vergne són els artífexs d’aquesta delicada peça dirigida a xiquets i xiquetes a partir de tres anys.

error: Content is protected !!