EL CICLE ‘ELS DIJOUS AL PRINCIPAL’ PRESENTA L’OBRA ‘ANAR A SATURN I TORNAR’ AMB LA DIRECCIÓ DE LA CASTELLONENCA NURIA VIZCARRO

El Teatre Principal de Castelló presenta aquest dijous a les 19.30 hores l’obra que gira al voltant del diagnòstic d’un càncer de pit

Més teatre en la programació del cap de setmana amb ‘La infamia’ a Castelló i ‘Hi ha una sirena al meu saló’ a Peníscola

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dijous 20 d’octubre a les 19.30 hores al Teatre Principal de Castelló l’obra de la dramaturga Marta Barceló, que compta amb la direcció de la castellonenca Nuria Vizcarro.

“Torna el cicle ‘Els dijous al Principal’ per portar-hi interessants produccions teatrals vinculades amb professionals de les arts de les comarques de Castelló”, ha destacat el delegat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que ha assenyalat que “amb aquest cicle aconseguim ampliar l’oferta teatral a la capital de la Plana, fer-ho amb qualitat i amb una bona resposta del públic que valora que tinguem teatre diferents dies de la setmana”.

La peça teatral conta la història de Rosa, de 45 anys, a qui diagnostiquen un tumor en el pit, un càncer de mama. Ella no se sent una guerrera ni una heroïna, ni tan sols voldria que digueren que és valenta. Rosa s’enfrontarà a la malaltia perquè no té un altre remei, perquè aprecia la seua vida, la seua família, el seu treball, el seu entorn.

Rosa està interpretada per l’actriu Marga López sota la direcció de la castellonenca Nuria Vizcarro per a posar a l’escenari aquest monòleg de la dramaturga Marta Barceló, creadora d’altres produccions com ‘Abans que arribi l’alemany’ o ‘Tocar mare’.

El preu per a aquesta representació és de 6 euros. Recordem que es pot obtindre un descompte de fins a un 50 % gràcies a Entrada i +. Quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb diferents descomptes.

Més programació teatral a Castelló i Peníscola

La programació teatral als espais de l’IVC continua durant el cap de setmana. El Teatre Principal de Castelló acollirà la representació de ‘La infamia’ i el Palau de Congressos de Peníscola, l’espectacle familiar ‘Hi ha una sirena al meu saló’.

‘La infamia’ arriba al Principal de Castelló el diumenge 23 d’octubre a les 19.00 hores. L’obra és de Lydia Cacho, periodista i activista mexicana que ha lluitat durant tota la vida contra la violació dels drets humans. Durant aquests anys ha desafiat i denunciat mafiosos, polítics o empresaris multimilionaris que ataquen, abusen, compren, violen o assassinen dones, xiquetes i xiquets mexicans.

A l’escenari es combina la narrativa teatral i la cinematogràfica; una càmera segueix en tot moment la protagonista per a oferir a l’espectador un primer pla de l’actriu, perquè l’espectador puga bussejar en l’àmbit psicològic i emocional que proposen l’acció i l’experiència de la mateixa Cacho durant un segrest que va patir.

Per part seua, el Palau de Congressos de Peníscola programa per a aquest diumenge a les 18.00 l’espectacle familiar ‘Hi ha una sirena al meu saló’. La peça de la companyia La Teta Calva parla de Marina, una xiqueta que no pot caminar. Des que va nàixer, el seu pare s’encarrega de tot. Res li pot passar. Fins que un dia la porta a la piscina. L’obra està basada en la història real de Valentina, una xiqueta de set anys, amiga de la companyia.

error: Content is protected !!