El Consorci de Museus impulsa la música electrònica a Alacant amb el festival EnsoLAB al Centre Cultural Las Cigarreras

El Consorci de Museus impulsa la música electrònica a Alacant amb el festival EnsoLAB al Centre Cultural Las Cigarreras

  • El festival de producció i música electrònica celebra la sèptima edició del 26 al 28 d’octubre
  • Industrial Complex, Nano Modules, Dafnis SoundCheck, Carrie Palmer, Abraxas, El Futuro Peatón, PoleTwo, Oma Totem y Alex Silva componen el cartell

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) impulsa la sèptima edició del festival de música electrònica i producció musical EnsoLAB, que se celebra del 26 al 28 d’octubre al Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant, amb una completa programació d’accés gratuït.

Esta iniciativa multidisciplinària, que combina música, art, tecnologia i experimentació sonora, està coproduïda pel Consorci de Museus i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, i compta amb el suport de Cervezas Alhambra.

Enguany, el festival continua creixent i innovant, reforçant la seua posició com una de les propostes culturals més singulars i avantguardistes de música electrònica del panorama estatal.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que des del CMCV “treballem per a impulsar la creació actual, donar suport al talent jove i generar espais de trobada entre els creadors i els públics, sumant forces amb l’Ajuntament d’Alacant”.

“En este sentit —hi ha afegit—, este festival situa Las Cigarreras en el mapa de la música electrònica i l’experimentació sonora a escala nacional i internacional, acostant-nos als nous llenguatges contemporanis”.

Novetats: ampliació d’horari i espais

La sèptima edició d’EnsoLAB sorprén, un any més, amb una programació transversal i multidisciplinària que aporta visibilitat a propostes de caràcter avantguardista i experimental, allunyades de modes imperants.

Així, del 26 al 28 d’octubre, Abraxas, El Futuro Peatón, Alex Silva, Oma Totem, Industrial Complex, Nano Modules, Dafnis SoundCheck, Carrie Palmer i PoleTwo desplegaran tot el seu talent i emergència electrònica al llarg de showcaseslives i rare sessions durant els tres dies de programació.

Entre les novetats d’enguany està la incorporació de la sessió matinal de dissabte a la programació, així com nous espais a la seu habitual de Las Cigarreras.

EnsoLAB 2023 començarà el dijous 26 d’octubre, a les 19.00 hores, amb una xarrada i una posterior trobada, mà a màquina, entre Abraxas i el crític musical Oriol Rosell per a parlar, entre altres coses, de música electrònica, reflexió filosòfica i activisme.

La vesprada del divendres 27 d’octubre, la Caixa Negra de Las Cigarreras serà l’escenari de la classe magistral d’El Futuro Peatón, formació que està en actiu des de 2003, i PoleTwo, duo d’artistes audiovisuals de l’escena de Barcelona. La classe magistral tindrà lloc a les 17.00 hores i els artistes oferiran una sessió en directe a les 22.00 hores.

El dissabte 28, al matí, la programació se centra en l’espai Alhambra/La Trasera amb el showcase de l’associació cultural Industrial Complex (a les 12.00 hores) i la jove empresa valenciana de sintetitzadors Nano Modules (a les 13.00 hores).

De nou en l’espai Alhambra/La Trasera, a partir de les 16.00 hores, se celebraran les rare sessions de l’artista mexicà Dafnis SoundCheck i la DJ/productora murciana Carrie Palmer.

A partir de les 17.00 hores, Oma Totem i Alex Silva oferiran una classe magistral a l’escenari Caixa Negra, a la qual seguirà la seua actuació en directe a partir de les 22.00 hores. Alumne de Red Bull Music Academy en 2013, Alex Silva és un compositor i artista sonor amb influències del punk, mentre que Ignasi Sadurní aka Oma Totem és membre actiu de l’escena barcelonina i productor.

error: Content is protected !!