EL FESTIVAL FRESCA! OFEREIX DANSA, CIRC, FLAMENC I TEATRE DEL 20 AL 30 DE JULIOL A ALACANT

El Festival Internacional d’Arts Escèniques trasllada la seua tercera edició a Casa Mediterrani (antiga estació de Benalúa)

FRESCA! Proposa 11 espectacles entre el seu escenari de gran format i el seu espai familiar FRESCORETA!, més dos esdeveniments gratuïts de Pre-FRESCA! al carrer

Arranca el Festival Internacional d’Arts Escèniques FRESCA!, que enguany se celebrarà del 20 al 30 de juliol a Casa Mediterrani i comptarà amb una programació d’11 espectacles de dansa contemporània, circ, teatre i flamenc.

FRESCA! aterra a Casa Mediterrani l’any en què la institució celebra el seu desé aniversari, i l’Institut Valencià de Cultura realitzarà una gran transformació i adaptació de l’espai, a l’altura de les companyies nacionals i internacionals que participaran en la programació, perquè el públic puga gaudir del festival des d’una exclusiva grada que potenciarà més si és possible la bellesa del recinte.

Amb un aforament de 400 butaques, l’IVC oferirà una original instal·lació amb grades, mai vista en aquest espai, i que formarà part de l’experiència de gaudir dels 6 espectacles de gran format, que començaran a les 22.00 hores els dies 20, 22, 24, 26, 28 i 30 de juliol.

La delegada territorial de l’Institut Valencià de Cultura, Alicia Garijo, ha explicat que “FRESCA! 2023 tornarà a omplir l’estiu d’Alacant amb propostes de gran qualitat, mai vistes en la ciutat, i amb l’esperit fresc i desenfadat que ens caracteritza. A més, enguany ens retrobem amb Casa Mediterrani, que és un lloc meravellós, i que transformarem en un espai encara més màgic”.

La programació

Dansa contemporània, flamenc, circ, teatre i música estaran presents en la programació de FRESCA!, que enguany es caracteritza per reunir espectacles multidisciplinaris que combinen les diferents disciplines, i així generen un mapa escènic més ric, interessant i plural.

Després de l’èxit de Pre-FRESCA! en l’edició passada, el festival referenda aquesta iniciativa i l’amplia, ja que en aquesta edició ofereix dos espectacles gratuïts en el carrer per a calfar motors, en els quals els professionals valencians seran els protagonistes. Els dies 16 i 19 de juliol, a l’avinguda de la Constitució, el públic podrà gaudir dels espectacles de dansa ‘Voràgine’, una producció de l’IVC i Pepa Cases, i les peces ‘Honest’, de Kiko López, i ‘Hellouses i Goodbyeses’, de Wako Danza/Eduardo Zúñiga.

Escenari FRESCA!

El dijous 20 de juliol, la companyia francesa Galactik Ensemble arriba per primera vegada a Espanya per a inaugurar FRESCA! amb ‘Optraken’, una proposta de circ i teatre gestual que basa el seu treball en l’acrobàcia.

Torna el flamenc a FRESCA!, i serà el dissabte 22, amb la reconeguda companyia de Rafaela Carrasco i el seu espectacle ‘Nocturna, arquitectura del insomnio’. Aquest espectacle va obtindre el Premi de la Crítica al millor espectacle de dansa en el XXVII Festival de Flamenc de Jerez i va ser finalista a la millor coreografia en la passada edició dels Premis MAX.

El 24 de juliol, una altra proposta internacional amb Bilaka Kolektiboa i Scène Nationale du Sud-Aquitain, que presenten ‘Gernika’ de Martin Harriague, un espectacle que combina la dansa i la música en directe, cultura tradicional i contemporània i que és un bell homenatge a la famosa obra de Picasso.

Una altra de les propostes internacionals la porta la prestigiosa companyia Circo Ronaldo, que ha recorregut els més prestigiosos teatres i festivals de circ i arts, des de Reykjavík fins a Lisboa, a Europa, Austràlia i Nova Zelanda, i que presenta en FRESCA! el seu espectacle ‘Sono io?’ el 26 de juliol.

El 28 de juliol la companyia alacantina La Trócola Circ, que celebra el seu desé aniversari, aterra a Casa Mediterrani amb el seu acabat d’estrenar espectacle ‘REM’, que defineixen com una clara aposta per la innovació a través de diferents llenguatges circenses, i caracteritzat per un imaginari creatiu i divertit.

Directament des de l’edició d’enguany del prestigiós Festival d’Avinyó, el tancament de FRESCA! 2023 serà el 30 de juliol amb la reconeguda companyia Mal Pelo, que arriba amb la peça ‘Highlands’, integrant dansa, música i audiovisuals amb 16 intèrprets: huit ballarins, quatre cantants i quatre músics de corda.

FRESCORETA!

FRESCORETA! Torna a ser l’espai més gamberro del festival, oferint cinc propostes familiars.

La companyia catalana crisi, amb la seua proposta de teatre gestual i circ ‘Home’ el dia 21, proposa un espectacle de ‘clown’ trepidant, emocionant, hilarant i tendre, pensat per a tots els públics.

El dia 23, des de Bèlgica, arriba Midnight amb ‘Us’, espectacle que ens submergirà en l’univers del llançament de ganivets, que sens dubte serà una de les propostes més sorprenents.

Des de Catalunya, arriba el 25 Joan Català, que presenta ‘Pelat’, premi aplaudiment del públic dels Premis Sebastià Gash a Barcelona, millor espectacle del festival MiramirO de Bèlgica i millor espectacle de carrer en els Zirkòlika. Una proposta que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la ‘performance’; entre públic i espectacle.

La companyia Uparte presenta l’espectacle de circ contemporani ‘Desprovisto’ el dijous 27. Es tracta d’una aposta per la plasticitat, el flexible a través de l’acrobàcia.

Tancarà FRESCORETA! 2023 el 29 de juliol la companyia de Manolo Alcántara (Premi Nacional de Circ 2021), que torna a FRESCA!, en aquesta ocasió amb la seua proposta ‘Maña’, finalista a la millor tasca de producció en els Premis MAX, Premi Susana Herreras a millor espectacle del Festival ARCA 2022 i el Premi a l’espectacle més innovador en el TAV Valladolid 2022.

error: Content is protected !!