El Magnànim publica les actes del V Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida – IEVA

El Magnànim publica les actes del V Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida – IEVA

  • Castelló de Rugat acull el divendres 17 de maig la presentació del volum en el qual es reunixen 36 treballs d’investigació sobre múltiples aspectes econòmics, socials o culturals de la comarca
  • La vicepresidenta primera de la Diputació, Natàlia Enguix, participarà en l’acte de presentació

La Institució Alfons el Magnànim, l’editorial de la Diputació de València, publica un llibre recopilatori del V Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, que es presentarà el divendres 17 de maig, a les 19.30 hores i a l’Auditori Municipal de Castelló de Rugat. L’acte comptarà amb la presència de la vicepresidenta primera de la Diputació, Natàlia Enguix; el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Ismael Sanvíctor; l’alcaldessa de Castelló de Rugat, Vicenta Boscà; i el president de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, Joan J. Torró.

Este col·lectiu va convocar el congrés d’especialistes baix el lema ‘La Vall d’Albaida, [co]marca de futur’, amb l’objectiu que s’aportaren reflexions, investigacions i, sobretot, reptes per a construir la Vall d’Albaida del futur. Es va obrir amb això la porta a conéixer, reconéixer o projectar el medi ambient, l’agricultura, la sostenibilitat, la sanitat pública, l’esport, els serveis socials, l’art i la història, també el patrimoni cultural, immaterial i arquitectònic, l’educació, la música, la llengua, la literatura, el turisme, el despoblament, la globalització, la indústria i el canvi climàtic.

Ara, amb la publicació de les actes, es reunixen les aportacions del congrés que es va celebrar a l’abril de 2022 a Castelló de Rugat. El volum el coordinen Josep Albinyana i Josep García i recull trenta-sis treballs a càrrec de nombrosos especialistes que s’endinsen en un ventall que contempla des del medi ambient a la indústria i el canvi climàtic, passant per la història, el patrimoni cultural, l’educació, la música o el despoblament, entre molts altres.

error: Content is protected !!