Es presenta al Teatre Arniches d’Alacant ‘Los gestos’, del dramaturg Pablo Messiez

Es presenta al Teatre Arniches d’Alacant ‘Los gestos’, del dramaturg Pablo Messiez

La representació tindrà lloc el divendres 10 de maig, a les 20:30 hores

  • Esta peça teatral té dos candidatures als Premis MAX 2024

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta al Teatre Arniches d’Alacant la producció Los gestos, del dramaturg Pablo Messiez. La representació tindrà lloc el divendres 10 de maig, a les 20:30 hores.

El Centro Dramático Nacional i Teatro Kamikaze coproduïxen l’última peça del consagrat director i dramaturg argentí Pablo Messiez: Los gestos, reconeguda amb dos candidatures als Premis MAX 2024 en les categories de millor disseny d’il·luminació i millor actriu.

Los gestos compta amb la col·laboració de la Reial Acadèmia d’Espanya a Roma, ja que la peça va començar a gestar-se en una residència artística en la capital italiana, en el marc d’una col·laboració entre esta institució i el CDN.

Pablo Messiez torna a escriure i dirigir, després de l’èxit collit amb el seu anterior treball, La voluntad de creer, que va ser guardonat amb el Premi MAX 2023 al millor espectacle teatral.

La seua nova proposta, amb Fernanda Orazi, Nacho Sánchez, Emilio Tomé, Elena Córdoba i Manuel Egozkue en l’escenari, és un espectacle que fuig de la representació realista i que situa en el centre els gestos com a catalitzador de la interpretació.

El fil argumental d’esta conceptual proposta és la història de Topazia que ha heretat una sala circular en la qual vol obrir un bar, encara que en realitat el seu desig és tornar a actuar. Però sap que és més fàcil portar gent a un bar que a un teatre. Així que obrirà el bar i ficarà un escenari dins.

Pablo Messiez, que s’ha convertit en una figura fonamental de la dramatúrgia contemporània, es va formar en interpretació amb mestres de la talla de Ricardo Bartís, Juan Carlos Gené i Rubén Szuchmacher i ha actuat per a directors de l’escena argentina com Leonor Manso, Cristián Drut o Daniel Suárez Marsal, entre altres.

De 2005 a 2008 va treballar a les ordes de Daniel Veronese en diversos muntatges i és en 2007 quan debuta com a dramaturg i director. Des de llavors ha desenvolupat una consolidada trajectòria professional i ha dut a escena nombrosos espectacles.

error: Content is protected !!