«JOCS DE TERRA I FOC» d’ANPEC A LA CASA DE CULTURA D’ALCOI

ANPEC · Associació Nacional de Professionals de la Ceràmica presenta a la Casa de Cultura d’Alcoi.

L’exposició està organitzada per la Càtedra Antoni Miró i l’Ajuntament d’Alcoi i comissariada per Joan J. Soler Navarro, historiador i crític d’Art.

Carme Marco, Presidenta ANPEC; Joan J. Soler Navarro, Comissari “Jocs de Terra i Foc”; Antoni Miró, Artista i Jordi Silvestre Jover, Regidor d’Educació

Del dimecres 2 de febrer al 31 de març de 2022

Artistas participantes: ALICIA CORTÉS RÚIZ, AMALIA PÉREZ BORRÁS, AMPARO SANTAMARINA, ANA TOMÁS MIRALLES, ÁNGEL VIARD, ÁNGELES VELÁZQUEZ PACHECO, ANNA MARTÍ, CARMEN CARÓT, CARMEN MARCO DASÍ, CERART: Julia Blasco, Vicen Giner, Amalia Pérez y Rosa Rodríguez, CONXA ARJONA, CRISTINA ROBLES FERNÁNDEZ, DANIEL MAÑERO, DAVID SÁNCHEZ TAMBORERO, CENTRO OCUPACIONAL LA TORRE – DOLO TORRENT: SARA QUILES, PAULA PILES, ALBA CORTÉS, Mª JOSÉ CASTILLEJO y JUANMA BARBERÁ, ENRIQUE ORTS Y MARIBEL SALAS, EVELYN KUIPER, ISABEL MARQUÉS GARCÍA, ISABEL PUIG SOLER, JORGE H. MORALES, JOSÉ MANUEL SIMÓN CORTÉS, JULIA DOBÓN, Mª LUISA LANZAROTE FRANCO, Mª. BELÉN BOLLO, Mª CARMEN MARTÍNEZ MARTÍNEZ, Mª CARMEN PAYÁ AVILÉS, MARCELINO COMPANY, MARIBEL MARTÍNEZ ESTESO, MARIBEL MARTINEZ y MARIBEL SALAS, NORA PASTOR, NURIA IBÁÑEZ FORÉS, OSCAR DEMPERE, PEPA ALBEROLA, PEPE ROYO, PILAR MARTÍNEZ SIRVENT, PILAR VALDERRAMA, REME TOMÁS, ROSA PALAU FERRER, ROSA RODRÍGUEZ ROMERO y JULIA BLASCO ALONSO, VICENT MAS PLÁ, VICENTE AJENJO.

EL JOC I EL JOGUET EN CERÀMICA A ALCOI

Per als artistes és molt satisfactori mostrar el seu treball artístic. En nom propi i en nom d’ANPEC volem agrair a Antoni Miró l’oportunitat que ens brinda d’exposar el nostre treball ceràmic “Jocs de terra i fang” a la Casa de la Cultura d’Alcoi, també donem les gràcies a Joan Josep Soler, comissari de l’exposició. Així com a l’Associació Valenciana de Ceramistes – AVEC Gremi.

ANPEC, L’Associació Nacional de Professionals de Ceràmica, va sorgir fa més de trenta anys a Manises,  reconeguda recentment ciutat creativa per  la UNESCO, és on tenim la nostra seu i on duguem a terme moltes activitats en defensa  i promoció de la ceràmica. Som quasi 200 socis ceramistes: artesans, dissenyadors,  escultors, artistes de diferents punts d’Espanya amb estils molt diferenciats, que donen prestigi a l’associació amb el seu estil personal.

“Jocs de Terra i Foc”  és una exposició de jocs i de joguets de ceràmica, on mostrem 44 obres inspirades en jocs coneguts de sempre, amb varietat d’interpretacions, resultant peces exclusives d’un impuls creador. Els joguets, són elements identitaris  que traspassen fronteres, amb els que tenim un vincle afectiu, la ceràmica és un material que ens sorprèn i ens atrau, a nivell tècnic i a nivell formal.

La ceràmica i el joc, formen part de les nostres vides, ens entretenen, ens fan sentir, crear, viure, responen a una necessitat interior. Juguem amb els joguets i juguem amb la ceràmica.  Jugar és viure una aventura que requereix acció i transcendeix barreres socials, culturals, lingüístiques, polítiques i geogràfiques, igual passa en la ceràmica.

És un plaer recórrer esta exposició de joguets de ceràmica plena de formes i colors, és entretinguda divertida, novedosa, en la que gaudirem de  les interpretacions dels joguets que fa cada artista.

Ens ompli d’orgull i de goig  fer realitat esta exposició.

Carmen Marco Dasí, Presidenta d’ANPEC   –  Maribel Salas, Vicepresidenta d’ANPEC

error: Content is protected !!