L’EACC COMENÇA UNA NOVA ETAPA AMB LA DIRECCIÓ DE CARLES ÀNGEL SAURÍ

Saurí vol impulsar l’EACC com un centre de creació que reflexione i qüestione la praxi i els processos de la producció contemporània

La nova direcció artística treballa en un programa expositiu que prima l’entorn i les potencialitats de les comarques de Castelló

Cultura de la Generalitatha presentat el nou director artístic de l’Espai d’Art Contemporani, Carles Àngel Saurí. Cal recordar que el seu projecte va obtindre la puntuació màxima per part del comité d’expertes que es va conformar per a la convocatòria pública del càrrec. Carles Àngel Saurí dirigirà l’EACC durant dos anys, amb possibilitat de pròrroga de dos anys més.

Saurí, acompanyat pel delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha presentat les línies generals del seu programa amb l’objectiu de “fer de l’EACC un centre de creació que reflexione i qüestione la praxi i els processos de la producció artística contemporània”, i ha recalcat la necessitat de “potenciar i acompanyar la creació artística valenciana i connectar-la amb els circuits nacionals i internacionals, així com enriquir l’escena local oferint l’EACC com a punt de trobada i com un recurs per a la ciutadania”.

Per la seua banda, Alfonso Ribes ha destacat “l’aposta que des de Cultura de la Generalitat s’està fent per tots els espais de l’IVC a les comarques de Castelló, com ho demostren la posada en marxa de la programació cultural regular al Palau de Congressos de Peníscola o ara la nova direcció artística de l’EACC”. Segons Ribes, “estem davant d’una oportunitat que ens permetrà reforçar l’Espai com a referència de l’art contemporani dins del nostre territori”.

“Estem elaborant un nou programa realista adaptat a les circumstàncies en les quals ens trobem i amb una mirada que ha de trobar altres maneres d’entendre la producció per tal de construir un futur sostenible”, ha explicat el director de l’EACC, que ha afegit: “Ha de ser un centre cultural que treballe des de l’empatia material, temporal i espacial, on primarà la mirada posada en l’entorn més immediat i les potencialitats de Castelló, fent que siga un punt de trobada també per als centres educatius, amb activitats didàctiques, i per a les famílies, amb zones com l’Espai de Telles”.

El nou projecte expositiu i d’activitats tindrà present una perspectiva feminista i abordarà, entre d’altres, problemes de representació i visibilitat, per la qual cosa buscarà proporcions d’igualtat i prioritzarà que s’hi involucren dones i persones no binàries.

Recta final exposició ‘Galerna-Sòl’

Tant Saurí com Ribes han convidat el públic a visitar l’exposició ‘Galerna-Sòl’, de l’artista Jon Cazenave, que romandrà a l’EACC fins al 20 de febrer i que compta amb diverses activitats paral·leles. Aquest cap de setmana té lloc el taller fotogràfic ‘Ser (a través de) la imatge’, que pretén generar un àmbit de reflexió que ajude a comprendre la importància del punt de vista a l’hora d’emprendre qualsevol projecte fotogràfic i, així, ser capaços de construir un discurs propi. D’altra banda, el dissabte 12 de febrer, l’EACC organitza la taula redona ‘El mite de la galerna: una partida ‘multiplayer’’

error: Content is protected !!