La Beneficència inicia la segona edició de ‘Música en construcció’

  • L’Àrea de Cultura de la Diputació de València continua promocionant la música valenciana de les joves promeses al Centre Museístic La Beneficència
  • El 8 de gener Ephusion presentarà un concert de percussió i bombardí
  • Com a novetat, a partir de primavera el monestir del Corpus Christi de Llutxent se sumarà com a escenari de projecció d’esta nova edició

La Diputació de València impulsa per segon any consecutiu la carrera de les joves promeses valencianes que tracten d’obrir-se camí en l’àmbit musical. Música en construcció forma part de Tres finestres a la cultura, un programa que es desenvolupa al Centre La Beneficència i que inclou també els cicles Llavors de la terra, dedicat al folklore i la música popular, i el tradicional Teatre a la Bene de diumenges, que acosta les arts escèniques als més menuts de la casa en format obert.

Amb esta nova programació gratuïta, “el futur de la música valenciana està trobant”, en paraules del diputat de Cultura, Xavier Rius, “un primer espai on exercir-se i trencar el gel amb el públic. Considerem primordial establir relacions de proximitat amb els joves músics”.

Esta segona edició de Música en construccio s’ininiarà dissabte 8 de gener a les 18 hores a la Sala Alfons el Magnànim de La Beneficència. El grup Euphussion, format per Jordi Roca a la percussió i José Luis Sellés al bombardí, oferirà un repertori molt variat: des d’obres del segle XIX fins a peces de nova composició, tant valencianes com nacionals i internacionals.

Enguany a més, el programa Música en construcció, tindrà una nova projecció territorial, ja que conjugarà arquitectura i música a la Vall d’Albaida. L’emblemàtic monestir de Corpus Christi, un edifici declarat BIC i propietat de la Diputació de València, acollirà a finals de primavera un seguit de concerts mensuals per a obrir nous espais als músics valencians, dins d’este prometedor cicle experimental. El programa comptarà per primera vegada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llutxent.

La programació de 2022 comprén dos períodes semestrals, de gener a juny i de juliol a desembre, i es desenvoluparà a través de quatre tipus d’activitats: concerts divulgatius, de difusió i recuperació de música d’autoria valenciana; activitats musicals relacionades amb L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia i amb el Museu de Prehistòria de València; concerts joves d’estrena absoluta, a càrrec de l’alumnat dels conservatoris valencians; així com jornades d’investigació i actualització professional.

A més, seguiran produint-se Els podcasts de Música en construcció, espais sonors en línia dedicats als futurs ambaixadors de la música valenciana, i que compten amb la col·laboració de l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana.

error: Content is protected !!