LA BIBLIOTECA VALENCIANA REP L’ARXIU DE ‘L’EIXAM – ART SERIAL DEL PAÍS VALENCIÀ’

Recull obra gràfica d’autors valencians dels anys setanta i huitanta del segle XX

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha rebut en donació l’arxiu ‘L’Eixam – Art serial del País Valencià’, compost per obres d’art i cartells propietat de Manuel Olmos Gil i Genoveva Gil Capri. Són obres serigràfiques d’autors valencians dels anys setanta i huitanta del segle XX, conservades per Manuel Olmos com a galerista de L’Eixam i pel seu posterior treball com a promotor cultural en diverses institucions públiques i privades.

L’arxiu es compon de 760 documents: 358 obres gràfiques originals, 3 fotografies, 136 cartells i 263 materials, com ara làmines i fullets. Per esmentar alguns autors de la llarga llista que componen, hi ha obres d’Equipo Crónica, Manuela Ballester, Jordi Teixidor, José María Yturralde, Rafael Canogar, Elvira Alfageme i Arcadio Blasco, entre altres.

Els propietaris han manifestat la seua voluntat de donar els béns esmentats a la Biblioteca Valenciana perquè en garantisca la conservació, l’organització, la unitat i la disponibilitat per a l’estudi i per al poble valencià.

La donació, realitzada per Genoveva Gil, respon als interessos de la Biblioteca Valenciana de reunir documents en format imprés, sonor i visual d’autors de factura i matèries relacionades amb el patrimoni cultural valencià.

error: Content is protected !!