L’Ajuntament i Hewlett-Packard obrin línies de treball per a convertir València en un referent en la indústria dels videojocs

La alcaldesa y HP buscan vías de colaboración en los proyectos de La Harinera y la capitalidad verde europea de 2024

María José Catalá rep Enrique Lores, president mundial de la multinacional HP

  • L’alcaldessa i la companyia estatunidenca busquen vies de col·laboració en els projectes de la Farinera i la capitalitat verda europea de 2024

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha rebut este divendres Enrique Lores, president mundial i conseller delegat de la multinacional Hewlett-Packard (HP). En la trobada ha participat també Paula Llobet, regidora delegada d’Innovació, Tecnologia, Agenda Digital i Captació d’Inversions de l’Ajuntament de València.

En la reunió, l’executiu de la companyia tecnològica, que es va llicenciar com a enginyer electrònic a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha mostrat l’interés de la companyia HP per les propostes innovadores de l’Ajuntament de València, com la celebració de ‘València Game City’, el projecte ‘Makerspace’ d’espai físic comunitari de co-creació tecnològica, així com en la designació de la ciutat com a Capital Verda Europea 2024.

La iniciativa ‘València Game City’, que albergarà l’edifici de la Farinera, consistix en un programa d’innovació que busca situar València en el paper protagonista de la indústria del sector dels videojocs i els e-sports. Este divendres, María José Catalá i Enrique Lores s’han compromés a explorar vies de participació i col·laboració en este aspecte.

D’igual manera, des de la companyia multinacional han mostrat interés a patrocinar la iniciativa ‘Makerspace’, que podria situar-se també en la Farinera, un antic edifici industrial de principis del segle XX, que forma part del complex de naus del carrer Joan Verdaguer de més de 5.500 metres quadrats, acabat de rehabilitar en el Grau.

Cal recordar que Hewlett-Packard participa en Barcelona en l’espai DFactory, on confluïxen 30 companyies de referència, pimes i startups innovadores, per a compartir projectes i secundar-se en processos de transformació digital corporativa. Les àrees d’actuació de DFactory són impressió 3D, robòtica, ciberseguretat, Intel·ligència Artificial, sensors i fabricació avançada.

La sostenibilitat ha sigut també un dels temes abordats en la reunió. Enrique Lores ha traslladat a l’alcaldessa l’objectiu de la multinacional de ser l’empresa tecnològica més sostenible en 2030. En eixe aspecte, María José Catalá ha destacat la designació de València com a ciutat verda europea per a l’any 2024 i tots dos han considerat l’estudi de vies de col·laboració amb HP en esta capitalitat i en l’àmbit de la lluita contra el canvi climàtic.

error: Content is protected !!