LA TAULA DE LES ARTS VISUALS (TAV) DENÚNCIA L’INCOMPLIMENT DE LES BONES PRÀCTIQUES PER PART DE L’AJUNTAMENT DE XÁBIA EN LES CONVOCATÒRIES D’EXPOSICIÓ D’ARTISTES VISUALS

Davant la convocatòria oberta pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Xàbia, amb la qual es pot sol·licitar l’ús dels espais expositius com són la Casa del Cable i el Centre d’Arts Lambert per poder exposar, la TAV (Taula de les Arts Visuals) denuncia que una vegada més no es contempla un tracte professional per als i a les artistes obviant-se el contracte per escrit on es definisquen les obligacions i les condicions de tots dos, ni el pagament pel seu treball.

Des de la TAV tornem a posar el focus en què considerem que és especialment greu que aquesta convocatòria estiga avalada per un jurat compost per professionals de les Arts Visuals. Una vegada més no s’ha tingut en compte el Codi de Bones Pràctiques en la cultura valenciana de recomanable compliment per a les administracions públiques locals. Per aquest motiu també considerem imprescindible que el catàleg, acompanyat d’un text escrit per un comissari o comissària, siga remunerat així com la feina derivada de ser jurat professional en la convocatòria.

Des de la TAV agraïm de nou les convocatòries públiques, les quals són necessàries per a la professionalització del sector de les Arts Visuals. No obstant denunciem que la no remuneració de les pràctiques professionals, perjudica greument la igualtat i la dignitat del desenvolupament de les activitats.

La Taula de les Arts Visuals (TAV) està formada per: AVCA (Associació Valenciana de Crítics dArt) i AVVAC (Associació d’Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló)

error: Content is protected !!