L’IES JOSEP SEGRELLES D’ALBAIDA TORNA A GUANYAR EL CONCURS DE LA BIENNAL QUE HONRA LA MEMORIA DE “EVARIST NAVARRO”

L’IES JOSEP SEGRELLES D’ALBAIDA TORNA A GUANYAR EL CONCURS DE LA BIENNAL QUE HONRA LA MEMORIA DE “EVARIST NAVARRO”

Els alumnes del 4t d’ESO de l’IES José Segrelles d’Albaida amb la professora Imma López d’Arts Plàstiques, han tornat a ser guardonats amb el 1r Premi del biennal d’Arts Plàstiques Evarist Navarro organitzada per l’Associació Amics del Fang i l’ajuntament d’Ontinyent, per la obra “Escletxes d’esperança”: També han estat premiades, “El bosc encantat” i “Ferides de Guerra”

L’associació Al voltant del fang juntament amb l’Ajuntament d’Ontinyent han convocat aquesta II Biennal d’Art Jove en ceràmica 2022 Evarist Navarro amb l’objectiu de fomentar la creació i innovació en ceràmica artística enfocada a un públic de 8 a 18 anys. La convocatòria tendeix com a referent l’obra de l’artista Evarist Navarro, entenent el fang com un material de fàcil mal·leabilitat, capaç de registrar gestos, expressions i superant el concepte de ceràmica com a artesania, presentant el fang com un material contemporani.

La convocatòria es presenta com una oportunitat per a grups escolars, intentant fomentar el fet ceràmic a les aules. És per això que les modalitats es presenten per currículum escolar. Han participat de 8 a 12 anys. Primària. De 12 a 16 anys. Secundària. Formació Professional Bàsica, i de 16 a 18 anys. Batxillerat.

Les obres seleccionades poden veure’s al MAOVA (Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida) C/ Regall, 2 Horari de visites: De dimarts a dissabtes de 18 a 21 h.

L’acte de lliurament de premis va tenir lloc el dia de la inauguració de la mostra, el 13 de maig de 2022. La coordinadora de l’associació Al voltant del fang i secretaria del jurat qualificador, Berta Navarro, germana de l’escultor, va fer pública la resolució dels premis. Al jurat van estar Encarna Jiménez que ha treballat en comunicació i didàctica en el ministeri de cultura, IVAM i Reina Sofia. Pepe Romero, artista visual. Alex Borrell, regidor cultural Ontinyent, i A. Martínez, artista visual. Els premis es van atorgar segons criteris basats en la creativitat, l’esforç del treball col·lectiu i en l’originalitat de les propostes.

En el grup B de 12 a 16 anys. Secundària. Formació Professional Bàsica. Premi de 350 € el premi ha recaigut en l’obra “Escletxes d’esperança” per l’originalitat en el tractament de l’objecte i en la riquesa del simbolisme de la seua ornamentació. El jurat va fer constar que, “les dues obres presentades en aquesta categoria, gaudeixen d’un alt nivell de creativitat i que el jurat agraeix a tots dos grups l’esforç mostrat en l’execució de les seues propostes”.


En el grup C, de 16 a 18 anys. Batxillerat. Premi de 450 €. El premi ha recaigut en l’obra “Ferides de Guerra”  l’IES Lluís Vives de València en Batxillerat, per la complexitat de la instal·lació del treball col·lectiu, que ha inclòs en el mateix no sols els aspectes bi i tridimensionals sinó que també ha incorporat la performance com a element creatiu, sent aquesta transversalitat per les propostes visuals i escèniques el que ha determinat la decisió del jurat.

“Escletxes d’esperança”. Mides: 60 x 20 x 20 cm. Està feta amb fang blanc i matèria vegetal natural. Per l’alumnat de l’assignatura l’optativa de plàstica de 4t d’ESO J. Segrelles d’Albaida amb la professora: Imma López Mora. Segons ens expliquen per a la Revista Sinergias Art Visual i Escènic, “l’obra aportada a la inscripció al concurs: En aquests temps tan convulsos que vivim, el nostre alumnat mostra una gran preocupació en vore com avança el conflicte obert a Ucraïna. Pensen en els sentiments de les persones davant de la barbàrie de la guerra: tristor, por, ràbia, impotència, confusió, incertesa… Coincideixen en el fet que davant d’aquestes situacions tan doloroses, brutals i injustes, sols l’esperança els pot fer avançar cap a un món millor. Els ulls mostren tots els terribles sentiments i, tot i això, sempre hi ha escletxes per a confiar en el fet que florisquen nous brots de vida“.

Noticia relacionada:

EL IES J. SEGRELLES DE ALBAIDA GALARDONADO CON EL 1er PREMIO DE LA I BIENAL QUE HONRA LA MEMORIA DE EVARIST NAVARRO.

error: Content is protected !!