L’Institut Valencià de Cultura premia els artistes Pep Gimeno ‘Botifarra’, Sandra Monfort i La Maria en els Carles Santos 2023

Sandra Monfort fa triplet amb els guardons a millor disc, millor disc de pop i millor cançó per La mona

  • Pep Gimeno Botifarra guanya els premis a millor disc de músiques d’arrel, millor gira per Ja ve l’aïre i el Premi del Públic
  • La Maria ha resultat guanyadora en les categories d’artista revelació i millor disseny per L’Assumpció

L’Institut Valencià de Cultura ha entregat els VI Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2023 de reconeixement als artistes musicals, que enguany han atorgat els principals guardons a Pep Gimeno ‘Botifarra’, Sandra Monfort i La Maria.

Els premis s’han entregat durant una gala celebrada al Teatre Principal d’Alacant, retransmesa per À Punt, on la música ha tornat a ser la conductora principal, amb un eix argumental centrat en la música d’arrel, vista des d’una perspectiva contemporània.

Durant la cerimònia, Miquel Gil; Flora Sempere, d’El Diluvi; Ana Zomeño; Quiteria Muñoz; Andrés Belmonte; La Maria; Alberto Gambino, i Marala han interpretat versions d’altres artistes amb el teló de fons de la banda NIU, integrada per Sílvia Martí i Lucía Zambudio, i amb Marina Alcantud com a directora musical i Tere Núñez com a codirectora.

Guardonades i guardonats 2023

Duren la cerimònia s’han entregat els guardons de 18 categories, que han tingut 60 nominacions en total, 4 per categoria. A més, tots els nominats en les categories d’àlbum eren directament finalistes en les categories de millor disc i millor cançó, i també eren candidats a rebre els vots populars per al premi del públic.

Una de les grans protagonistes de la vetlada ha sigut Sandra Monfort, que s’ha emportat els guardons al millor disc de pop i el millor disc amb ‘La mona’, i el guardó a la millor cançó per ‘Moreneta’.

Amb dos premis figura Pep Gimeno ‘Botifarra’, que s’ha emportat els guardons al millor disc de músiques d’arrel i a la millor gira per ‘Ja ve l’aire’, i La Maria, que ha guanyat els premis a l’artista revelació per ‘L’Assumpció’, el seu disc de debut, i també al millor disseny, que ha sigut per a Branca Studio.

El guardó al millor disc de ‘rock’ l’ha aconseguit Ciudad Jara per ‘La velada del lobo’.

El millor disc de música urbana ha sigut per a Maluks, per ‘Cor i foc’, i el millor disc de fusió i mestissatge per a Plena 79 Salsa Orchestra, per ‘Tierra y libertad.

Quant al premi a millor disc de cançó d’autor, ha sigut per a Carles Dénia pel seu disc ‘Mussol’.

Pepe Zaragoza ha guanyat el premi al millor disc de ‘jazz’ per ‘Efímer’. En la categoria de millor disc de música clàssica els guanyadors han sigut Spanish Brass, per ‘Resurrección’, i el premi al millor disc de música antiga i barroca, per a Amystis, per ‘Alonso Xuárez. Sacred Music’.

La guanyadora en la categoria de millor disc de clàssica contemporània i experimental ha sigut María Rubio Navarro, per ‘Se hace saber’.

En l’apartat de música familiar, el millor disc de música per a famílies ha sigut per a Ramonets, pel seu disc ‘Ramonets amb la Sedajazz Big Band Kids’.

El premi al millor vídeo ha sigut per a Marc Guardiola, pel vídeo ‘Navajera’, de Virgen de la Periferia.

Finalment, el Premi del Públic, atorgat pels vots populars remesos a la web, ha sigut per a Pep Gimeno ‘Botifarra’. Cal destacar que s’han rebut més de 4.500 vots del públic en esta categoria.

Composició del jurat

El jurat dels VI Premis Carles Santos, encarregat de triar els guanyadors d’entre tots els finalistes sorgits de la primera fase, ha estat compost, en els diversos grups de categories, per Jordi Casadesús, Carles Soler, Annabel Nadal, Aitana Cuétara, Martí Marfà, Joan Guàrdia, Vicent Llimerá, Mónica de Quesada, Montse Faura, Enric Alepuz, Blanca Añón, Eva Sarasol, Oihane Zuazua, Oriol Roca i Vicent Martínez.

error: Content is protected !!