L’OBSERVATORI UV ORGANITZA UN SEMINARI SOBRE EL VALOR DE LES COOPERATIVES PER A L’EMPRENEDORIA CULTURAL

  • La jornada, que se celebrarà a la sala Palmireno de la Facultat de Geografia i Història dilluns 29 (18 hores), analitzarà l’economia social com a eina de desenvolupament cultural de la mà d’especialistes de primera línia

L’Observatori Cultural de la Universitat de València, dirigit pel professor Raúl Abeledo, ha organitzat el seminari ‘Economia social per a la cultura’, que se celebrarà dilluns, 29 de novembre, a la sala Palmireno (18 hores) de la Facultat de Geografia i Història. L’assistència és gratuïta i requereix inscripció prèvia. Encara que la sessió s’oferirà en modalitat presencial, també es podrà seguir en línia a través del Canal YouTube de La Nau.

El seminari ‘Economia social per a la cultura’ pretén contribuir a l’anàlisi conjunta de les debilitats, les amenaces, les fortaleses i les oportunitats de l’economia social com a eina de desenvolupament cultural en l’actualitat. Tot allò, a partir del debat pràctic i institucional al voltant del valor estratègic de les fórmules cooperatives per a l’emprenedoria cultural.

Segons explica Raúl Abeledo, l’objectiu d’aquesta activitat acadèmica és “identificar i visibilitzar les principals línies d’interés en la matèria, amb la ferma voluntat de continuar treballant per a aprofundir en la reflexió i la creació de xarxes de col·laboració en el terreny de l’economia social i la cultura”.

La sessió, que presentarà la vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat de València, Ester Alba, i moderarà el professor Raúl Abeledo, constarà de dues taules redones sobre experiències i polítiques institucionals.

La primera taula comptarà amb la participació de Dani Fabra, soci fundador i director de la cooperativa valenciana Barret; Iván Segura, advocat especialitzat en assessorament laboral; Vicent Adell, músic, actor i membre de la companyia Rodamons Teatre; i Pedro de la Horra, director d’edició i producció de Micomicona, editorial educativa per al foment de la lectura en l’àmbit escolar.

Tots quatre relataran, en una sessió de projecció pràctica, la seua experiència professional com a representants dels agents socials protagonistes de la tesi del seminari: la cooperativa com a fórmula empresarial, drets i obligacions dels cooperativistes, i empresaris culturals.

La segona taula de debat, que clourà la jornada, posarà l’accent sobre les polítiques institucionals, fonamentals per al desenvolupament de projectes d’economia social que impulsen l’activitat cultural, amb les intervencions de Teresa García Muñoz, directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana; Carmen Herrera, economista de la Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA); el catedràtic de la Universitat de València Rafael Chaves, president de la Comissió Científica de CIRIEC-Espanya; i Patricia Santacruz, tècnica de cooperatives en l’empresa pública CEMEF S.L.U (Centre d’Ocupació, Estudis i Formació de l’Ajuntament de Burjassot).

El seminari és presencial i cal inscriure’s abans (gratuïtament) en www.uv.es/webinarslanau

A més, les persones que no puguen assistir tindran l’opció de seguir la sessió en línia a través del Canal YouTube de La Nau: http://www.youtube.com/c/centreculturallanauuv

error: Content is protected !!