Performance “Cancionero Impropio” de Julio Jara

Amb motiu de l’exposició popular

Cancionero Impropio de Julio Jara

IVAM Centre Julio González. 09 novembre a les 19 h.

En el marc de l’exposició popular comissariada per Pedro G. Romero, l’artista Julio Jara proposa la performance Cancionero Impropio.

“Eres cançó, que entre gestos i boques treballa la festa als cossos, dibuixant rostres en semblant obert al que resulta inesperat. Sense oblidar-nos de l’ai que ens porta més fora, als camins del delicte. I en ballar-te, dolor, anem plegats encara que vengem cadascun de diferents tempestes. Ens fem dir impropis, fins i tot, molt abans, sense perfil. No pretenem ser obra, sinó llavor. Sense cap història arribem amb un cançoner vingut de l’aire, company del nostre errar.

Què és popular, sinó el que es presta a ser contemporani per sempre, que mai i mai acaba, encara que es repetisca i sone, no consumeix la seua novetat, d’allò donatAccés lliure fins a completar aforament, acollint-se al nostre dia a dia?

Assumint l’error sense buscar professionalitat brolla la celebració encara que desafina, perquè som família. I en el centre este encarnat roser, dotze en total. Florilegi d’insuficiència, malbaratament d’acolliment, perquè tots som, en cantar, més que casa, llar”. Julio Jara

error: Content is protected !!