Mar Arza guanyadora del Premi Senyera d’Arts Visuals

Esta edició s’han presentat a concurs 47 obres, el que confirma la sòlida trajectòria d’estos premis, un dels més antics de l’estat espanyol

La Junta de Govern Local ha ratificat la decisió del jurat de designar com a guanyadora del Premi Senyera d’Arts Visuals de l’Ajuntament de València a l’artista castellonenca Mar Arza, amb la seua obra “Palabradora”.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha destacat que “a València som afortunats perquè tenim un potencial grandíssim i des del govern de Joan Ribó volem ajudar als professionals a fomentar les seues creacions artístiques a la nostra ciutat, per això, el premi té una dotació econòmica molt important: 12.000 euros”. A més, ha recordat que la seua regidoria “va reconfigurar les bases de la convocatòria i va facilitar als creadors i creadores l’accés a este premi gràcies a les modificacions realitzades fruit del diàleg amb el sector cultural”.

El jurat, compost per Núria Enguita (en representació de Gloria Tello Company, regidora de Patrimoni i Recursos Culturals), Alicia Ventura, Gertrud Gómez, José Luís Cueto i Juan Ángel Sánchez Abellán, ha tingut en compte la trajectòria de l’autora, ressaltant la utilització del tèxtil en l’obra a concurs i la inclusió del text com a element de memòria, posant en relleu la ruptura del text unívoc i la creació de forma a través de la paraula.

Els membres del jurat han destacat també el mèrit d’altres dues obres: “Pla 113”, de Javier Montsalvatge, i “Profile 3A”, d’Amanda Moreno. En total han sigut 47 les obres presentades enguany al premi, confirmant així la sòlida trajectòria de la convocatòria, una de les més antigues de l’estat espanyol”.

Sota el lema “Llaurar amb la paraula”, l’obra composta per Mar Arza és un llarg drap de tafetà teixit en teler manual, on fil i text s’intercalen. La tela es torna pàgina i les pàgines de text es confonen entre els trossos de tela. Segons explica la mateixa autora “Brodar, teixir o trenar, són accions que participen d’un mecanisme de suspensió del temps. Una activitat de buit i plenitud alhora, que reconeix l’instant present com a etern. Per a Mar Arzá, en la seua obra “el fil sembla ser l’escriptura particular que posa ordre en el caos i unix allò aparentment discordant en un mateix pla. Un teixit de dimensió transcendent, si es té en compte que convergix amb el més íntim de l’ésser humà, la seua consciència”.

La guanyadora d’esta edició del Premi Senyera d’arts visuals, va nàixer a Castelló de la Plana l’any 1976. Es va llicenciar en la Facultat de Belles arts de València i va completar la seua formació a Gran Bretanya i els Estats Units. Des de l’any 2000 és protagonista d’exposicions individuals i col·lectives pràcticament per tot el món, i té obres en els més prestigiosos museus i col·leccions espanyoles i estrangeres.

error: Content is protected !!